Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα μικτά πληρώματα του ΕΚΑΒ 

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τις κυρώσεις ΠΝΠ, για την διασφάλιση της συνέχειας στη διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας ανάγκης ενίσχυσης της στελέχωσης των πληρωμάτων των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με τη συνδρομή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, του Πυροσβεστικού Σώματος και των ΟΤΑ.

Υπέρ της κύρωσης, τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που καταψήφισε, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια. Νωρίτερα, είχαν κληθεί και είχαν εκφράσει τις απόψεις τους αρμόδιοι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς.

Γιαννάκος: Όχι στη διακομιδή ασθενών από μη εξιδεικευμένο προσωπικό 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε την άρνηση του στη ΠΝΠ, χαρακτηρίζοντας την επικίνδυνη και τονίζοντας ότι δεν μπορεί να εμπλέκεται στη διακομιδή ασθενών με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, προσωπικό μη εξειδικευμένο και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

«Πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν οι 20.000 συμβασιούχοι του ΕΚΑΒ και να βελτιωθούν οι μισθοί τους για να υπάρξει θετική ανταπόκριση και να καλυφθούν οι κενές θέσεις, διαφορετικά οι δημόσιες δομές υγείας είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να υποβαθμίζονται», ανέφερε.

ΠΟΕ ΟΤΑ: Χρειάζονται μόνιμες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ

Το μέλος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Πέτρος Πετρίδης, κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι «με προχειρότητα και επιπολαιότητα αντιμετωπίζει τα προβλήματα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ», σημειώνοντας ότι «με ελαφριά τη καρδία αποφασίζει να προχωρήσει σε αποσπάσεις και μετακινήσεις για την στελέχωση των ΕΚΑΒ, με προσωπικό από το Πυροσβεστικό Σώμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους ΟΤΑ».

«Η απόφαση αυτή δεν αντέχει στη λογική και είναι άκρως επικίνδυνη. Απαιτείται η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και όχι απλά με οδηγούς. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας. Αντί να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις μετά και τα βαρύτατα περιστατικά που έχουν συμβεί, προχωρά σε μία αδιανόητη και επικίνδυνη λύση για να κερδίσει χρόνο, Δεν είναι δυνατόν η διακομιδή ασθενών να γίνεται από οδηγούς που θα πάρει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Πυροσβεστικό Σώμα και όχι με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού», είπε, ζητώντας την «απόσυρση της διάταξης και την πρόσληψη μόνιμου ή έκτακτου εξειδικευμένου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες».

Διαβάστε επίσης 

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με το PIF – Το ενδιαφέρον για το φάρμακο

ΕΜΑ: «Πράσινο φως» για εμβόλιο κατά του RSV

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.