Ημερίδα για την Ανακουφιστική Φροντίδα

Με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/04/2023), ημερίδα για την Ανακουφιστική Φροντίδα στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ» στο Δήλεσι.

Την εκδήλωση, την επίβλεψη της οποίας είχε ο Αρχιμανδρίτης Δρ. Απόστολος Καβαλιώτης, διευθυντής του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β’, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Γιώργος Αμυράς.

Παρευρέθηκαν επίσης στην ημερίδα, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτης Στάθης, οι Υποδιοικήτριες κυρίες Γιαννούλα Νταβώνη και Μαρία Οικονόμου, ο Υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Περικλής Αλεβίζος, καθώς επίσης Διοικητές των Νοσοκομείων και Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείων της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο ρόλος της διατροφής

Στην ημερίδα μίλησαν αναφορικά με τη διατροφή, την ανακουφιστική φροντίδα αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου, ο τέως Βουλευτής Δρ. Ξενοφών Βεργίνης, η Ιατρός Παθολόγος – Ογκολόγος με ειδίκευση στην Ανακουφιστική Φροντίδα, κα Μαρία Αυγουστίδου, η Διευθύντρια του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ», κα Μάρθα Καλκανδή.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επισκέφτηκε τους χώρους του κέντρου και ενθουσιάστηκε από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το προσωπικό καθώς και το εξαιρετικό επίπεδο των εγκαταστάσεων.

Πρότυπο λειτουργίας

Το συγκεκριμένο κέντρο αποτελεί πρότυπο λειτουργίας στον τομέα της ανακουφιστικής φροντίδας. Η συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας που χρειάζονται ειδική μέριμνα και φροντίδα.

Διαβάστε επίσης 

Κ. Μητσοτάκης: Ψηφιακή επανάσταση στην Υγεία και 10.000 νέοι εργαζόμενοι 

Η υγειονομική θωράκιση της Αττικής στο επίκεντρο συνάντησης Πατούλη – Γκάγκα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.