Στην Καραϊβική ανθεί ο εμβολιαστικός τουρισμός

Στις Αμερικανικές Παρθνένες Νήσους, οι τουρίστες μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα και ένα εμβόλιο!

Πουθενά αλλού στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν μπορείς απλά να μπεις σε ένα εμβολιαστικό κέντρο και να εμβολιαστείς κατά της Covid-19. Εδώ όποιος είναι πάνω από 16 μπορεί να εμβολιαστεί.

Έτσι, πολλοί Αμερικανοί που δεν έχουν ακόμη προτεραιότητα εμβολιασμού στον τόπο κατοικίας τους προγραμματίζουν ταξιδάκια – αστραπή στην Καραϊβική, ξεκουράζονται και εμβολιάζονται! Βοηθάει και το γεγονός ότι εδώ όποιος έρθει με αρνητικό τεστ, δεν χρειάζεται να μείνει σε καραντίνα.

«Μέχρι σήμερα, 33.000 δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί στην περιοχή μας. 10.600 άνθρωποι έχουν λάβει και τις 2 δόσεις. 1000 από αυτούς είναι τουρίστες», δήλωσε χθες ο Albert Bryan Jr, κυβερνήτης στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Οι τουρίστες που καταφτάνουν ενθαρρύνονται από τους κατοίκους να εμβολιαστούν και τα ραντεβού κλέινονται άμεσα. «Πλέον αυτό έχει γίνει γνωστό και πολλοί έρχονται με μόνο σκοπό τον εμβολιασμό», ανέφερε η επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος της περιοχής Angela East.

Οι αρχές δεν αποτρέπουν τον εμβολιαστικό τουρισμό, με δεδομένο την απρόσκοπτη προμήθεια εμβολίων. Θεωρούν μάλιστα ότι η τάση αυτή μπορεί να κάμψει και τους δισταγμούς πολλών ντόπιων οι οποίοι εκφράζουν σκεπτικισμό απέναντι στα εμβόλια.

Ο εμβολιαστικός τουρισμός της Καραϊβικής μπορεί να εκλείψει όσο θα διευρύνονται τα κριτήρια εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παραμένει όμως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανισοτήτων που διέπουν μέχρι στιγμής την εμβολιαστική διαδικασία.

Πηγή: New York Times

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.