Υπηρεσίες οδοντιατρικής φροντίδας αποκτά το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων

Ένα πλήρως εξοπλισμένο οδοντιατρείο, άνοιξε τις πύλες του στο κεντρικό κτίριο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, για να προσφέρει υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο θα προσφέρει πλήρη οδοντοστοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.

Το συγκεκριμένο ιατρείο έρχεται να συμπληρώσει τα κοινωνικά ιατρεία που έχουν αναπτυχθεί στο Κ.Υ.Α.Δ.Α.: για τη φροντίδα του σώματος (Παθολογικό- Χειρουργικό Κοινωνικό Ιατρείο), του στόματος (Κοινωνικό Οδοντιατρείο), αλλά και της ψυχής (Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας).

Υπηρεσίες

Στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. μπορούν να πραγματοποιηθούν βασικές οδοντιατρικές, θεραπευτικές πράξεις, όπως:

· εμφράξεις και αντικαταστάσεις παλαιών εμφράξεων (σφραγίσματα)

· αποτρυγώσεις (καθαρισμοί)

· διανοίξεις δοντιών για ενδοδοντική θεραπεία (απονευρώσεις)

· αντιμετώπιση οδονταλγιών και αποστημάτων

· εξαγωγές δοντιών

· παρέχονται επίσης υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής

“Το κοινωνικό οδοντιατρείο είναι ακόμη ένα βήμα για την πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας, με αξιοπρέπεια και σε σύγχρονες συνθήκες. Δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει για να βρισκόμαστε δίπλα σε όποιον μας έχει ανάγκη. Αυτός είναι ο σκοπός, γι αυτό συνεχίζουμε να δουλεύουμε” τονίζει σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Για πληροφορίες και ραντεβού, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία των Κοινωνικών Ιατρείων του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στο τηλέφωνο 210-5246515 (επιλογή 3).

Σημειώνεται ότι, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, έγινε πραγματικότητα χάρη στην δωρεά της εταιρείας Interamerican και τη στήριξη της εταιρείας Οδοντιατρικά Αποστολίδης. Σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά της Allergan, που δώρισε το οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.