Στο νοσοκομείο ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο νοσηλεύεται ο γνωστός εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης. Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσίασε οξύ καρδιολογικό πρόβλημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης είναι ιδιοκτήτης του Ομίλου Αγγελικούση, ενός από τους δύο μεγαλύτερους διεθνώς ναυτιλιακούς ομίλους με 141 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 26,7 εκατ. τόνων, αξίας 9,01 δισ. δολάρια και ναυπηγικό πρόγραμμα 22 πλοίων. Από αυτά τα πλοία, 57 είναι δεξαμενόπλοια, 49 φορτηγά και 35 LNG.

O Γιάννης Αγγελικούσης συνεχίζει να είναι ο στυλοβάτης της ελληνικής σημαίας. Από τα 141 συνολικά πλοία που έχει ο Όμιλος, τα 126 (ποσοστό 89,3%) είναι υπό ελληνική σημαία. Το ελληνικό νηολόγιο αριθμεί 636 πλοία άνω των 1.000 τόνων. Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία του Ομίλου Αγγελικούση αποτελούν το 20% του ελληνικού νηολογίου.

Η Lloyd’s List κατατάσσει τον Γιάννη Αγγελικούση ανάμεσα στις 100 προσωπικότητες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2020.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2020, τo βραβείο Πλοίο της Χρονιάς-The Ship of the Year Award- δόθηκε στο Excelerate Sequoia της Maran Gas του Ομίλου Αγγελικούση. Είναι η πρώτη ελληνικών συμφερόντων πλωτή τερματική μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης, γνωστής στην αγορά αυτή ως Floating Storage & Regasification Unit, ή FSRU. Το κόστος ναυπήγησης του πλοίου υπολογίζεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια και κατασκευάστηκε στις νοτιοκορεατικές γιάρδες της Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME).

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.