Υπουργείο Υγείας: Σύσκεψη για την υγιειονομική κάλυψη του ευρωπαϊκού θεσμού «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα»

Σύσκεψη με αντικείμενο την υγιειονομική κάλυψη, του ευρωπαϊκού θεσμού «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα», πραγματοποίησε στο υπουργείο Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύριος Οικονόμου, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, Χρήστος Ροϊλός, ο διοικητής του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας, Δημήτρης Αντωνίου, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου καθώς και στελέχη του Κ.Υ Ελευσίνας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων σε όλη την περίοδο κατά την οποία η Ελευσίνα, θα κατέχει τη τιμητική θέση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, με έμφαση στις ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν πολλούς θεατές.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

Η διαρκής και αυξημένη ετοιμότητα του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας καθώς και του Κ.Υ Ελευσίνας

Η ενίσχυση των δύο προαναφερόμενων δομών υγείας με μετακινήσεις ιατρών και λοιπού προσωπικού

Η αυξημένη ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, ανάλογα με το είδος των εκδηλώσεων και του πλήθους των προσερχόμενων σε αυτές θεατών, σε επίπεδο ασθενοφόρων και μοτοσυκλετών άμεσης επέμβασης

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα δήλωσε πως το Υπουργείο Υγείας θα σταθεί αρωγός προς τον Δήμο Ελευσίνας, παρέχοντας κάθε δυνατή στήριξη και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα».

Ευρωπαϊκός θεσμός «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα»

Σημειώνεται πως, η πόλη της Ελευσίνας είναι από την 1η Ιανουαρίου επισήμως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. Η οικουμενική αυτή γιορτή ξεκινά το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο παράκτιο μέτωπο και ένα «πολύχρωμο» πρόγραμμα με εκθέσεις, συναυλίες, DJ πάρτι και παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, που ολοκληρώνεται το βράδυ της επόμενης μέρας. Η εμβληματική εκκίνηση του προγράμματος της 2023 Ελευσίς αποτελεί ιδέα/σύλληψη του Γενικού Καλλιτεχνικού Διευθυντή Μιχαήλ Μαρμαρινού, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Βρετανού σκηνοθέτη Chris Baldwin.

Η Τελετή Έναρξης αντλεί έμπνευση από την ιστορία και τη μυθολογία της ίδιας της πόλης: τις Πομπές και τη σύνδεση του Πάνω με τον Κάτω Κόσμο. Το απόγευμα του Σαββάτου καταφθάνουν από την Αμβέρσα οι TimeCircus με το πλοίο ξηράς Landship, έχοντας διανύσει πεζή 3000 χλμ σε εννέα μήνες, στη μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στην ιστορία της Ελευσίνας. Το πλοίο Πρωτοπόρος “δένει” στο λιμάνι της πόλης έχοντας διαπλεύσει από τον Πειραιά, στο πρώτο δρομολόγιο της Θαλάσσιας “Ιεράς” Οδού: μια μοναδική ξεναγητική εμπειρία, υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, που ερμηνεύτηκαν μοναδικά από τη Μελίνα Μερκούρη, σε διασκευές του Νίκου Μπιτζένη. Την ίδια ώρα, Ημεροδρόμοι με σημείο εκκίνησης τον Κεραμεικό, τερματίζουν έχοντας βαδίσει εν τάχει τα 21 χλμ. της Ιεράς Οδού.

Τέλος, το Ελευσίνιο Κίνημα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Τζένης Αργυρίου και του Βασίλη Γεροδήμου, ξεκινά στις 15:30 από 11 διαφορετικά σημεία της πόλης (Ακολουθήστε τους στις διαδρομές τους), πλημμυρίζοντας τους δρόμους με μουσικές και χορούς από τους 14 διαφορετικούς τόπους καταγωγής των εθνοτοπικών συλλόγων της Ελευσίνας.

Περισσότεροι από 600 συμμετέχοντες στην πομπή θα συναντηθούν στις 16:00 στην οδό Κανελλοπούλου, στη συμβολή με την οδό Κοντούλη & Νικολαΐδου, και σαν ένα σώμα θα κατευθυνθούν στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας. Σε μια ιστορική στιγμή για την πόλη αλλά και τη διοργάνωση, οι τέσσερις πομπές θα συναντηθούν στο Παλαιό Ελαιουργείο στις 17:00, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης –την πέμπτη αυτή άτυπη πομπή– να τους επιφυλάσσουν μια ιδιαίτερη υποδοχή.

Διαβάστε επίσης 

Ο απρόσκλητος επισκέπτης και το spam της Ζωής, τι παίζει πάλι με τον ΕΟΦ, η ρύθμιση για τα φθηνά φάρμακα

Νέα έξυπνη εφαρμογή κινητού αναγνωρίζει σε πραγματικό χρόνο τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.