Δέκα ασθενοφόρα προστίθενται στο στόλο του ΕΚΑΒ από το ταμείο αρωγής Covid

Με δέκα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, ενισχύεται το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών, με νομοθετική πρωτοβουλία, δρομολογεί τις διαδικασίες, ώστε οι δωρεές, συνολικού ύψους 500.300 ευρώ, που κατέθεσαν, από τον περασμένο Απρίλιο, πολίτες και επιχειρήσεις στον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών για την αντιμετώπιση της Covid-19, να αξιοποιηθούν για την προμήθεια 10 ασθενοφόρων.

Τα ασθενοφόρα θα πληρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που θα διαβιβάσει το ΕΚΑΒ και θα παραδοθούν από τον υπουργό Οικονομικών στον υπουργό Υγείας, για την εξυπηρέτηση των αυξημένων, εξαιτίας της πανδημίας, αναγκών του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι, σε καθεμία από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας θα διατεθεί ένα ασθενοφόρο, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες ΥΠΕ, Αττικής, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και Μακεδονίας, θα λάβουν από δύο ασθενοφόρα η καθεμία.

Σε δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ευχαρίστησε τους περισσότερους από 440 πολίτες και επιχειρήσεις που, υπό ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συνθήκες, συνέβαλαν με τις δωρεές τους στην κοινή, κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της, προσθέτοντας ότι, «αυτή τη μάχη θα καταφέρουμε να κερδίσουμε, με υπευθυνότητα, ενότητα και αλληλεγγύη».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.