A. Ξανθός: Οι εξαγγελίες Πλεύρη οδηγούν σε «λουκέτο» τα νοσοκομεία της περιφέρειας

Νέο επεισόδιο στη στρατηγική διάλυσης του ΕΣΥ και απροκάλυπτη  επαναφορά «από το παράθυρο της πολιτικής των Μνημονίων», χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο “Στο Κόκκινο 105.5”, επεσήμανε ότι με το πρόσχημα του “εξορθολογισμού”, η εμμονικά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δρομολογεί την απαξίωση και αποδιοργάνωση του ΕΣΥ. Στο όνομα του “νοικοκυρέματος” και της “καλύτερης” αξιοποίησης των πόρων, ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας, συντελέστηκαν οι μεγαλύτερες ανατροπές  σε βάρος του δημοσίου συστήματος υγείας, όπως οι περικοπές χιλιάδων κλινών και θέσεων προσωπικού  στους Οργανισμούς των νοσοκομείων το 2012, οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, η αναγκαστική έξοδος 2.500 γιατρών από τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και η διάλυση των δομών ΠΦΥ στα αστικά κέντρα, η εκχώρηση υποστηρικτικών λειτουργιών των νοσοκομείων σε εργολάβους κ.λπ.

Ξανθός: Έρχονται «λουκέτα» σε νοσοκομεία της επαρχίας  

Ο τομέαρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ανέφερε επίσης, πως ο κος Πλεύρης, επικαλούμενος τη μη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας, ουσιαστικά προανήγγειλε «λουκέτα» σε νοσοκομεία της επαρχίας  στο πλαίσιο του νέου Χάρτη Υγείας, μίλησε απαξιωτικά για δημόσιες δομές που δήθεν δεν εξυπηρετούν υγειονομικές ανάγκες και εξήγγειλε αλλαγή του μοντέλου χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

“Η χρηματοδότηση μέσω ΕΟΠΥΥ σημαίνει εγκατάλειψη της εγγυημένης  χρηματοδότησης του ΕΣΥ από το Κράτος και υιοθέτηση της λογικής του ανταγωνισμού δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων για να γίνει  πιο «συμφέρουσα» η  αγορά  υπηρεσιών τους από τον ΕΟΠΥΥ, θα οδηγήσει  σε  «χρηματοδοτική ασφυξία» δημόσιων δομών και θα διευκολύνει νέες ιδιωτικές επενδύσεις στη  δευτεροβάθμια περίθαλψη και νέα αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης υγείας” είπε χαρακτηριστικά ο κος Ξανθός.

Διατεταγμένη υπηρεσία οριστικής διάλυσης του ΕΣΥ

Στη συνέχεια, ο κος Ξανθός τόνισε, ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία οριστικής διάλυσης του ΕΣΥ για να εξυπηρετηθούν οι κλινικάρχες και οι ασφαλιστικές εταιρείες. “Δεν τους ενδιαφέρει ούτε  η ανθεκτικότητα ούτε η ποιότητα του δημόσιου συστήματος υγείας. Είναι ξεκάθαρη η δυσανεξία τους προς τη δημόσια περίθαλψη και η μεροληψία τους υπέρ των επιχειρηματιών υγείας δεν κρύβεται” τόνισε ο κος Ξανθός ενώ επεσήμανε ότι η συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και η μετακύλιση κόστους στον ασθενή σε περίοδο πολλαπλών κρίσεων, ανισοτήτων και ακάλυπτων αναγκών, είναι μια αντικοινωνική και υγειονομικά εγκληματική πολιτική.

Διαβάστε επίσης 

Ν/σ στη Βουλή: Ανακουφιστική φροντίδα, ανανέωση συμβάσων και αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς συνταγή

Κλινικές μελέτες: Απλοποίηση των διαδικασιών και επιβράβευση της αριστείας και της καινοτομίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.