Τις δυνάμεις τους ένωσαν η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Σε μνημόνιο συνεργασίας με γνώμονα την προαγωγή και ανάπτυξη των επιστημονικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την κλινική έρευνα, την ανάπτυξη των φαρμάκων και άλλων ζητημάτων υγείας, προχώρησαν η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, το μνημόνιο περιλαμβάνει την υλοποίηση εκστρατειών ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τις κλινικές μελέτες και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, την διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό την ενδυνάμωση και υπεύθυνη ενημέρωση των ασθενών, τη συνεργασία και την αλληλοτροφοδότηση στο πεδίο της συνηγορίας και της προάσπισης των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας, καθώς και τη διοργάνωση δημόσιων και επιστημονικών εκδηλώσεων, για την προαγωγή των σκοπών των δύο φορέων.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, η πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. Βαρβάρα Μπαρούτσου σημείωσε ότι «Η τιμητική συνεργασία μας με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, ως Εθνική Συνομοσπονδία Ενώσεων Ασθενών στην χώρα, εστιάζει στην ανάπτυξη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, με στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση ,υποστήριξη και αλληλεπίδραση για την εξασφάλιση καλύτερων εκβάσεων υγείας για τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα ,σε μια απαιτητική περίοδο αλματώδους εξέλιξης της ιατρικής επιστήμης, της κλινικής έρευνας ,των νέων τεχνολογιών υγείας και των υγειονομικών- κοινωνικοοικονομικών προκλήσεων της τρέχουσας πανδημίας».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Κατερίνα Κουτσογιάννη, δήλωσε «Οι σημερινές κοινωνικές και υγειονομικές συνθήκες απαιτούν αυξημένο αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας. Για την Ένωση Ασθενών Ελλάδας η στενή συνεργασία με έναν αξιόπιστο και διαχρονικά καταξιωμένο φορέα, όπως η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δέσμευσης που έχουμε αναλάβει για επιστημονικά τεκμηριωμένη και υπεύθυνη δράση, πάντοτε σε όφελος των χρόνιων ασθενών».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.