Οι νοκοσομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τη μετακίνηση ειδικευόμενων γιατρών σε ιδιωτική κλινική

Την αντίθεση της στη μετακίνηση πέντε γιατρών του ΕΣΥ από τα δημόσια νοσοκομεία στην ιδιωτική κλινική Λητώ, για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά covid-19, εκφράζει με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.).

H Ομοσπονδία καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μεταξύ άλλων, να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση αυτή.

Τι αναφέρουν οι γιατροί

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλου (12/3/21), μετακινούνται αναγκαστικά πέντε (5) ειδικευόμενοι γιατροί του ΕΣΥ (2 από το Λαϊκό Νοσοκομείο, 2 από το Ιπποκράτειο και 1 από το Σπηλιοπούλειο) στην ιδιωτική κλινική Λητώ.

Μεταφέρουν γιατρούς από τα τραγικά υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία για να στελεχώσουν τις ιδιωτικές κλινικές. Αφαιρούν γιατρούς από νοσοκομεία που βουλιάζουν λόγω τραγικών ελλείψεων (Λαϊκό, Ιπποκράτειο), δεν ενισχύουν νοσοκομεία που οι ίδιοι με εντολή τους έχουν μετατρέψει σε πλήρως Covid (Σισμανόγλειο, Παμμακάριστος, Φλέμινγκ) τα οποία επίσης βουλιάζουν και στέλνουν ετσιθελικά τους ειδικευόμενους του ΕΣΥ στο ιδιωτικό Λητώ».

Και η ΕΙΝΑΠ

Ανάκληση των μετακινήσεων ζητά και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Σύμφωνα με την Ένωση, «οι ειδικευόμενοι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων είναι εκπαιδευόμενοι με συγκεκριμένο έργο και δεν είναι δυνατό να γίνονται “μπαλάκι” για ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών. Κατά αυτό τον τρόπο αποδυναμώνονται τα δημόσια νοσοκομεία και τους παρέχεται έτσι ελλιπής εκπαίδευση».

Συλλαλητήριο την Τετάρτη 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συμμετέχουν σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 17 Μαρτίου στο Σύνταγμα.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.