ΙΣΑ: Που και πότε θα γίνουν δωρεάν έλεγχοι για τον κορονοϊό στις 13 και 14 Μαρτίου

Δωρεάν ελέγχους πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.
Οι έλεγχοι καθημερινά ξεκινούν στις 10 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 2.30 το μεσημέρι.

13/3/2021

Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου, Πλατεία Αγ. Νικολάου 7, Κ. Πατήσια
ΜΦΗ Ελληνικός Βιβλικός Σύνδεσμος «ΛΩΙΣ», Ιωνίας 46 και Λεβιδίου, Κηφισιά
ΜΦΗ «Αγκάλη», Πέτρου Ράλλη 136, Νίκαια

14/3/2021

Ιερός Ναός Προφήτου Δανιήλ, Λεωφ. Αθηνών 117, Μεταξουργείο
Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών, Λεωφ. Κηφισιάς 137, Αμπελόκηποι

Ειδικά σχολεία αλλά και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων επισκέφθηκαν σήμερα 14 Μαρτίου Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, επισκέφθηκαν σήμερα 14 Μαρτίου ειδικά σχολεία αλλά και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων προκειμένου να διενεργήσουν rapid test, στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης» που υλοποιείται σε όλη την Αττική, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα διενεργήθηκαν πάνω από 250 rapid tests σε εργαζόμενους και άτομα που φοιτούν ή φιλοξενούνται στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καλλιθέα αλλά και σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Χολαργό και στο κέντρο της Αθήνας.

Η σχετική Δράση θα συνεχιστεί για ακόμα 3 εβδομάδες και μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί πάνω από 4.000 rapid tests και μοριακοί έλεγχοι σε διάφορες Δομές της Αττικής, με προτεραιότητα τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Επισημαίνεται πως τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική, και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά στο σύνολο τους, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή πιστότητα των rapid tests. Στο πλαίσιο της Δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Λαμβάνουμε στοχευμένα προληπτικά μέτρα με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους, ενισχύοντας το δίχτυ προστασίας τους, επενδύοντας στην πρόληψη και στη μέθοδο των γρήγορων ιχνηλατήσεων. Μέσα από τη διενέργεια χιλιάδων rapid test αλλά και μοριακών ελέγχων σε όλη την Αττική, με προτεραιότητα τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στοχεύουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, ανακόπτοντας την αλυσίδα μεταδοτικότητας. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Πατούλης-ελεγχοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.