Ο οίκος Prada ανοίγει το δρόμο και θα προσλάβει άτομα με σύνδρομο Down

-

Ένα μεγάλο στοίχημα βάζει ο οίκος Prada ανοίγοντας το δρόμο των επιχειρήσεων της μόδας σε άτομα με αναπηρίες. Ο διάσημος οίκος αποφάσισε να προσλάβει άτομα με σύνδρομο Down, μετά την ένταξή του στην παγκόσμια πρωτοβουλία «The Valuable 500», η οποία στοχεύει στις αλλαγές στις επιχειρήσεις, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, ο όμιλος Prada – που περιλαμβάνει τα brand Prada, Miu Miu, Church και Car Shoe – δεσμεύεται να συμπεριλάβει τις αναπηρίες στην ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου του, να αναλάβει σταθερή δέσμευση για δράση και να κοινοποιήσει τις δεσμεύσεις του τόσο δημόσια όσο και εσωτερικά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του «The Valuable 500», ο οίκος Prada αναπτύσσει ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο θα ξεκινήσει με την πρόσληψη προσωπικού με σύνδρομο Down στα ιταλικά καταστήματά του.

Τι είναι η πρωτοβουλία “The Valuable 500”

«Η πρωτοβουλία “The Valuable 500”, η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κλάδων σε όλο τον κόσμο, γίνεται όλο και πιο ισχυρή κάθε μέρα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Λορέντζο Μπερτέλι, επικεφαλής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Prada. «Υποστηρίζω ενεργά την απόφαση ένταξης στον συνασπισμό, καθώς πιστεύω ακράδαντα στην αξία της διαφορετικότητας. Τα διαφορετικά υπόβαθρα των εταιρειών που προσχωρούν στη συμμαχία είναι ένα κρίσιμο σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου παγκόσμιου σχεδίου δράσης, το οποίο θα βελτιώσει όλους μας».

Η συμμαχία «The Valuable 500» δημιουργήθηκε το 2019 με στόχο να αποσπάσει δεσμεύσεις για να συμπεριληφθούν άτομα με αναπηρία σε 500 πολυεθνικές εταιρείες (έως τις 6 Μαρτίου, έχει λάβει 437 υπογραφές). Είναι αυτονόητο ότι η μόδα έχει ακόμη πολύ δρόμο, αλλά η ένταξη του Ομίλου Prada στη λίστα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.