Η προτομή του Ιπποκράτη στο Βουκουρέστι, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου

Το ταξίδι του Ιπποκρατικού πνεύματος στις χώρες του κόσμου, συνεχίζεται με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Πρόσφατος σταθμός ήταν το Βουκουρέστι στη Ρουμανία, όπου ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης και τα μέλη του ΔΣ του ινστιτούτου, σε ειδική εκδήλωση, τοποθέτησαν την προτομή του πατέρα της ιατρικής, Ιπποκράτη, στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Motza Metropolitan, παρουσία του πρύτανη του πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, Zinga Viorel.

Μάλιστα, ο κ. πρύτανης προσκάλεσε τον πρόεδρο του ΙΣΑ να τοποθετήσουν την προτομή του Ιπποκράτη στο πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου Carol Davila, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΠΑΤΟΥΛΗΣ- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

«Το πανεπιστήμιο είναι πάντα ανοιχτό σε τέτοιες πρωτοβουλίες που προωθούν και αναπτύσσουν την γνώση», επεσήμανε ο κ.Viorel και συνεχάρη την ελληνική αποστολή για την πρωτοβουλία της. Πρόσθεσε ότι αντιπροσωπεία ιατρών από το Βουκουρέστι θα συμμετάσχει στον αυθεντικό όρκο του Ιπποκράτη, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κω.

Το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο ξεκίνησε με την πρώτη τοποθέτηση της προτομής του Ιπποκράτη στην Ιατρική Σχολή της Λάρισας, όπου δίδαξε και πέθανε ο Ιπποκράτης και θα συνεχίσει με την τοποθέτηση σε 35 ιατρικές σχολές, σε όλο τον κόσμο.

«Η Ιπποκρατική σκέψη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Θα εργαστούμε για τη διάδοση σε όλο τον κόσμο της πολύτιμης παρακαταθήκης που μας άφησε ο πατέρας της Ιατρικής», ανέφερε κατά το χαιρετισμό του ο Γ. Πατούλης. Σημείωσε ότι «το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής, έχει αναλάβει σειρά σημαντικών δράσεων και πρωτοβουλιών που υπηρετούν το ιδεώδες της αναβίωσης και διάδοσης της ιπποκρατικής σκέψης και ηθικής ανά τον κόσμο.

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και ανέλυσε τους στόχους του Παγκόσμιου Ιπποκρατικού Ινστιτούτου Ιατρών, μεταξύ των οποίων είναι: η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων ιπποκρατικής ιατρικής φιλοσοφίας, η διασύνδεση των ιατρικών σχολών ανά τον κόσμο με την ιπποκράτεια ιατρική φιλοσοφία και ηθική και η ανάπτυξη και υλοποίηση δραστηριοτήτων που άπτονται της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στην ιπποκρατική ιατρική.

Η προτομή του Ιπποκράτη στο Βουκουρέστι, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου

Η πρωτοβουλία τοποθέτησης προτομών, ανοίγει νέους δρόμους και συνεργασίες με γιατρούς και ιδρύματα του εξωτερικού, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Κ. Πάντος. Εξήγησε ότι το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών έρχεται σε επαφή με ιατρικές σχολές του εξωτερικού, ώστε να αναβιώσουν ξανά τον όρκο του Ιπποκράτη και να τεθούν οι βάσεις για την προώθηση της ιπποκρατικής σκέψης και του ιατρικού τουρισμού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας της Ρουμανίας, η πρέσβης Σοφία Γραμματά και ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Σεφέρης. Επίσης παρίστατο τα μέλη του ΔΣ του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου, Αντώνης Πολυδώρου, Κώστας Κουσκούκης και με διαδικτυακή σύνδεση ο Φ. Πατσουράκος. 

Διαβάστε επίσης 

Ανεμοβλογιά έχει τελικά ο 61χρονος που νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Τα ορθογραφικά του Φιλίππου, το καυτό clawback και τα παράπονα της Σίσσυς για τα συνέδρια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.