Χάος καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ στο Αττικόν, τι απαντά η διοίκηση

Καταγγελίες για «χάος» στο Αττικό νοσοκομείο διατυπώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος υποστηρίζει ότι επισκέφθηκε το πρωί το νοσοκομείο.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι «σε τέσσερις κλινικές του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται γενικά περιστατικά, έχουν βρεθεί ασρκετοί ασθενείς θετικοί στον κορονοιό» και οτι «όποιος ασθενής μπαίνει στην εφημερία για άλλη αιτία διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να κολλήσει».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία υποστηρίζει ακόμη ότι η διασπορά του ιού είναι μεγάλη εντός του νοσοκομείου, αφήνωντας να εννοηθεί ότι κάποιοι ασθενείς πιθανόν να κόλλησαν στη διάρκεια της νοσηλείας τους!

Τι απαντά η διοίκηση

Τις καταγγελίες διαψεύδει ο διοικητής του Αττικού Σπύρος Αποστολόπουλος, ο οποίος δήλωσε στο Healthstories ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά όχι χαοτική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης, κατά τη χθεσινή γενική εφημερία (η οποία έληξε στις 8 σήμερα το πρωί), προσήλθαν 589 ασθενείς – 235 για Covid-19 και 354 για άλλες αιτίες. Έγιναν συνολικά 174 εισαγωγές οι οποίες αφορούσαν 97 non covid περιστατικά και 77 ασθενείς με κορονοϊό. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 37 ασθενείς με βαριά Covid-19 και ως τις 11 το πρωί ήταν διαθέσιμα 6 κρεβάτια.

«Σήμερα κανένας ασθενής δεν νοσηλεύεται σε σημείο που κινδυνεύει να μεταδώσει ή να κολλήσει τον ιό. Η κατάσταση είναι δύσκολη, όπως και στα υπόλοιπα νοσοκομεία, αλλά ελεγχόμενη», αναφέρει ο κ.Αποστολόπουλος.

Τους τελευταίους 3 μήνες, το Αττικόν έχει αυξήσει τη δυναμικότητα του για περιστατικά κορονοϊού κατά 133 κλίνες.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη κινητοποίηση για να προληφθεί το χειρότερο σενάριο του τρίτου κύματος Covid-19

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.