ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Δωρεάν κλινική εκτίμηση για τον καρκίνο δέρματος

Ο Μάιος είναι μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την έγκαιρη διάγνωση του
μελανώματος και γενικότερα για τον καρκίνο του δέρματος.

Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική προσφέρει δωρεάν κλινική εκτίμηση σπίλων στο Δερματολογικό Εξωτερικό Ιατρείο από εξειδικευμένο Δερματολόγο τη Δευτέρα 23/05/2022 στους 20 πρώτους που θα καλέσουν για να κλείσουν το ραντεβού τους, έως την Παρασκευή 20/05/2022 στα τηλέφωνα: 210 6383090-1, από τις 09:00 έως τις 15:00.

Δωρεάν κλινική εκτίμηση, για τον καρκίνο του δέρματος

Το δερματικό μελάνωμα αποτελεί έναν από τους συχνότερους καρκίνους του δέρματος των νεαρών ενηλίκων, με μέση ηλικία διάγνωσης στα 65 έτη, ωστόσο δεν είναι σπάνια η εμφάνισή του ακόμα και σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 30 ετών.

Άτομα με οικογενειακό ιστορικό μελανώματος, με πολυάριθμους σπίλους ή σπίλους μεγάλου
μεγέθους ή ανώμαλου σχήματος, καθώς και όσοι εκτίθενται συχνά στην ηλιακή ακτινοβολία ή συσκευές υπεριωδών ακτινοβολιών, θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση δερματικού μελανώματος και είναι σκόπιμο να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο από δερματολόγο.

Ιδιαίτερη μνεία δίνεται σε άτομα ανοιχτόχρωμου δέρματος και όσους διαβιούν σε μεσογειακές ή χώρες με μεγάλη διάρκεια ετήσιας ηλιοφάνειας.

Σημειώνεται ό,τι το 1,71% του ενήλικου γενικού πληθυσμού στην Ευρώπη ή περίπου 7,3 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκτιμάται ότι έχουν κάποιον καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV). Οι περισσότεροι καρκίνοι του δέρματος προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη καθώς αρχίζουν το καλοκαίρι και τα μπάνια.

Διαβάστε επίσης 

Οι πιθανότητες να αναπτύξουν μελάνωμα άνδρες και γυναίκες – Ακόμα και ένα αθώο σημαδάκι στο δέρμα, απαιτεί έλεγχο

ΕΟΔΥ: Δωρεάν εξετάσεις για 4 λοιμώδη νοσήματα, από 16 – 22 Μαΐου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.