Κορονοϊός: Για πρώτη φορά οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα κρούσματα

Το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασθέντες στις ΗΠΑ για πρώτη φορά ξεπερνούν τα συνολικά κρούσματα (29 εκατομμύρια) από την έναρξη της πανδημίας, καθώς το 10% του πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC 30,686,881 πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εκ των εμβολίων που έχουν εγκριθεί και κυκλοφορούν στη χώρα.

Χαρακτηριστικό των εντατικών προσπαθειών που γίνονται ενάντια στον χρόνο και τις μεταλλάξεις, είναι ότι το Σάββατο εμβολιάστηκαν περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες.

Πιο κοντά στην κανονικότητα

Την ίδια ώρα, το CDC ανακοίνωσε πως όσοι έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των εμβολιασμών μπορούν πια να προσαρμόσουν τις ζωές τους σε μια νέα πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει οτι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις μπορούν να βρίσκονται μεταξύ τους σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα και χωρίς να κρατούν αποστάσεις.

Μπορούν να βρίσκονται σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα με ανθρώπους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο αλλά είναι χαμηλού ρίσκου διότι τηρούν τα μέτρα προστασίας. Δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα η να κάνουν τεστ, αν έρθουν σε επαφή με ασυμπτωματικούς φορείς.

Οφείλουν όμως, όπως διευκρινίζεται να φορούν μάσκα όταν συναντούν ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί και ανήκουν σε κατηγορίες υψηλού ρίσκου. Το Κέντρο Ελέγχου ανακοίνωσε ότι αυτές οι οδηγίες θα ανανεώνονται και θα αναπροσαρμόζονται όσο αυξάνεται ο αριθμός των εμβολίων που γίνονται σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.