Ωνάσειο: «Στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης»

Διαψεύδει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, τους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, πως χορηγήθηκε ποσότητα κεταμίνης στη Τζωρτζίνα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο ΩΚΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε, αναφέρει καταλήγοντας το ΩΚΚ,  ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Καταγγελία για κεταμίνη

Σημειώνεται πως, η καταγγελία της 33χρονης κατηγορούμενης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έγινε μέσω του δικηγόρου της, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή του STAR, “Αλήθειες με τη Ζήνα”, υποστήριξε πως χορηγήθηκε κεταμίνη στο κοριτσάκι κατά το διάστημα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Σε όλα τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαδόπουλος, υπήρξε και μια συνομιλία με νοσηλεύτρια που δούλευε στο Ωνάσειο την εποχή που νοσηλευόταν και η Τζωρτζίνα.

Ως νοσηλεύτρια ήταν υπεύθυνη για την φροντίδα της Τζωρτζίνας και όπως αναφέρει ήταν ένα παιδί που βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση επιληψίας ενώ αποκάλυψε ότι είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την νοσηλεία της, γεγονός που όπως υποστηρίζει ο συνήγορος της κατηγορουμένης, θέτει ερωτηματικά και σε αμφιβολία την εξέταση που πρόκειται να γίνει.

Διαβάστε επίσης 

Διοικητής Νοσοκομείου Παίδων: Ποτέ δεν χορηγήθηκε κεταμίνη από τους γιατρούς στη Τζωρτζίνα

Α. Γούλας ιατρός – ιατροδικαστής, καθηγητής Φαρμακολογίας ΑΠΘ: Η κεταμίνη δίνεται πριν από το χειρουργείο – Μπορεί να σκοτώσει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.