ΙΣΑ: Ζητά την αποκατάσταση λειτουργίας των νοσοκομείων Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης

Επιστολή στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με την οποία ζητά να αποκατασταθούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία των νοσοκομείων Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ, αναφέρεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συζήτησε εκτενώς κατά την τελευταία συνεδρίασή του τα σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν στα συνδεδεμένα Νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης.

Αναφορικά με το Σισμανόγλειο, αναφέρεται στην επιστολή, ότι το νοσοκομείο μετετράπη σε αποκλειστικά COVID νοσοκομείο, διαθέτοντας όλες τι κλίνες του (392) για το σκοπό αυτό, διακόπτοντας ουσιαστικά τη λειτουργία τμημάτων ζωτικής σημασίας, όπως είναι το αιμοδυναμικό ή τα χειρουργικά. Οι παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές δέχονται τεράστιο αριθμό ανθρώπων, ενώ ακόμη και ειδικευμένοι ιατροί αποχωρούν. Αυτονόητο είναι ότι υπό το καθεστώς αυτό δεν ευνοείται η στελέχωση του Νοσοκομείου με ειδικευόμενους και νέους ιατρούς.

ΙΣΑ: Ζητά την αποκατάσταση λειτουργίας των νοσοκομείων Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης

Παρουσιάζεται λοιπόν μία μονόπλευρη επιβάρυνση του συγκεκριμένου νοσοκομείου σε πολλά επίπεδα, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ διανύουμε, ευτυχώς, την αποκλιμάκωση της κρίσης», τονίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι είναι προφανές ότι η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, αλλά και ειδικά όσον αφορά στο Παίδων Πεντέλης, η επιπλέον επιβάρυνση με πρόσθετες εμβολιαστικές γραμμές αποξενώνει τους ιατρούς από το ιατρικό και εκπαιδευτικό τους έργο και αποστερεί τα άρρωστα παιδιά από την αναγκαία παιδιατρική φροντίδα.

«Σας καλούμε, με άμεσες και έμπρακτες παρεμβάσεις και ενέργειες σας, να αποκαταστήσετε την εύρυθμη λειτουργία τους. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη που ανήκει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δεν αντέχει στη λογική από τη μία η πολιτεία να «επιτρέπει» τον εμβολιασμό για τη γρίπη στα φαρμακεία και από την άλλη να «καταργεί» νοσοκομεία για τον ίδιο λόγο», καταλήγει στην επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Διαβάστε επίσης 

Καθηγητής Μανωλόπουλος: Τι είναι το χάπι βιασμού, πώς “εξαφανίζει” τη μνήμη

Την Τετάρτη η διανομή self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – Πάνω από 8.200 θετικοί στα self tests

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.