Σεισμός στην Κρήτη – Ένας νεκρός και 9 τραυματίες

Ένας νεκρός, εννέα τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές είναι ο πρώτος απολογισμός σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ριχτερ που σημειώθηκε  στις 09.17΄ στην Κρήτη με επίκεντρο 23 Χλμ. ΒΔ της πόλης της Άρβης στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για εργάτη που εκτελούσε οικοδομικές εργασίες στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, όταν τον καταπλάκωσε ο τρούλος.

9 τραυματίες

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, προς ώρας, υπάρχουν 9 τραυματίες από το σεισμό. Δύο εξ’αυτών, άνδρες ενήλικες, με κατάγματα θα διαμομισθούν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείου του Ηρακλείου.

Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για ακόμα δύο εγκλωβισμένους ανθρώπους, που όμως δεν φέρονται να έχουν τραυματιστεί, αλλά δεν μπορούν να απομακρυνθούν.

Σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος»

Με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μεταβαίνει στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών.

 

Διαβάστε επίσης 

Αγωνία για τις διάσπαρτες ενεργές εστίες της επιδημίας – Οι επόμενες περιοχές που θα κοκκινήσουν

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν και πότε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.