Πότε και πώς θα γίνεται η τρίτη δόση – Το παράδειγμα των ΗΠΑ

Οι αμερικανικές αρχές σχεδιάζουν να χορηγούν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 στους έξι αντί στους οκτώ μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal (WSJ).

Η έγκριση για ενισχυτικές δόσεις των τριών εμβολίων, που είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ, αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech, της Moderna Inc και της Johnson & Johnson.

Η Pfizer και η BioNTech έχουν, ήδη, αρχίσει την διαδικασία υποβολής της αίτησης για να λάβουν έγκριση για την ενισχυτική δόση του εμβολίου τους για άτομα άνω των 16 ετών, ανακοινώνοντας ότι η τρίτη δόση υπερτριπλασιάζει την αύξηση των αντισωμάτων κατά του κορονοϊού.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι αμερικανικές αρχές χορήγησαν πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των δύο δόσεων των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19.

Η Moderna ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι ολοκληρώνει μία πλήρη επανεξέταση, η οποία απαιτείται για την πλήρη έγκριση του εμβολίου της για τους άνω των 18 ετών.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι μία οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη θα υπόκειται στο πεδίο αρμοδιότητας των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Το CDC ανακοίνωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διάθεση της ενισχυτικής δόσης εξαρτάται από ενεργειες της FDA που εκκρεμούν και από τη σύσταση που θα γίνει στην αναφερόμενη υπηρεσία από τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Εμβολιαστικές Πρακτικές στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Ούτε τα παιδιά ξεφεύγουν από τη μακρά COVID-19 – Τι λέει γνωστός παιδίατρος

Το αιώνιο λάθος που κάνουμε στη διατροφή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.