Πολλαπλή Σκλήρυνση: Πρόγραμμα διαχείρισης για τις παρενέργειες της COVID-19

Η τρέχουσα κρίση COVID-19 έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή ζωή των ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η πανδημία προκάλεσε μεγάλες διαταραχές στις συνήθεις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας, οι οποίες επηρέασαν την ευημερία τους.

Οι διαταραχές στη φροντίδα συνδέονται σταθερά με αρνητικές επιπτώσεις στην αναμενόμενη εξέλιξη της νόσου, στις δαπάνες υγείας αλλά και στο άγχος των φροντιστών.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής, θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, τη λειτουργία του Προγράμματος διαχείρισης της Πολλαπλής Σκλήρυνσης λόγω των μακροχρόνιων παρενεργειών της πανδημίας COVID-19 με την υποστήριξη των EFNAGRANTS 2021 της European Federation of Neurological Associations (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας  Νευρολογικών Παθήσεων).

Η δράση στοχεύει στην ενημέρωση, τη δικτύωση, την ανταλλαγή και τη μεταφορά γνώσεων με την ανάπτυξη και εφαρμογή προγράμματος τηλεϊατρικής για τη διατήρηση της καλής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και των μακροπρόθεσμων συνεπειών της, το φαινόμενο που καταγράφηκε ως LongCovid, Post- Covid και αποδίδεται στα ελληνικά ως χρόνιο σύνδρομο Covid ή μετά-Covid.

Tο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαδικτυακά:

  • συνεδρίες τηλεϊατρικής άσκησης- αποκατάστασης
  • συνεδρίες καθοδήγησης και αυτοδιαχείρισης των συμπτωμάτων της ΣΚΠ
  • συνεδρίες κοινωνικής φροντίδας από άλλες υπηρεσίες,
  • συνεδρίες καθορισμού ρεαλιστικών στόχων για την οικογένεια, τους φροντιστές και τους φίλους του ΑμΣΚΠ.

H υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί λόγω των εξελίξεων στο χώρο της υγείας μόνο διαδικτυακά για όλους τους συμμετέχοντες.

Για την εγγραφή σας απαιτείται η συμπλήρωση Δήλωσης Συμμετοχής – Συγκατάθεσης Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων μέσω Googleforms στον ακόλουθο σύνδεσμο https://forms.gle/SeCDDUibkEzjazjq9

Περίοδος Εγγραφών: 23.08.2021 έως 15.09.2021

Απαραίτητη προϋπόθεση, πέραν της δήλωσης συμμετοχής, είναι και η καταχώρηση του ηλεκτρονικού σας λογαριασμού για να σας αποσταλεί ο σχετικός  σύνδεσμος για την παρακολούθηση των συνεδριών μέσω της εφαρμογής Zoom.

Η ηθοποιός Christina Applegate πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Κίνδυνος από την έντονη και χωρίς έλεγχο από φυσικοθεραπευτή άσκηση

Σκλήρυνση κατά πλάκας: 8 μύθοι και μία αλήθεια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.