Ξηροφθαλμία- Μήπως φταίει το κλιματιστικό;

Ξηροφθαλμία- Μήπως φταίει το κλιματιστικό; Η κύρια αιτία, που κάνουν τα μάτια να στεγνώνουν γρήγορα και να κοκκινίζουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι το air-condition και τα συστήματα κλιματισμού, που λειτουργούν σε πλήρη ισχύ το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα.

Χρησιμοποιείστε τεχνητά δάκρυα

Τα τεχνητά δάκρυα ανακουφίζουν γρήγορα από την ξηρότητα των οφθαλμών, είναι εύκολα στη χρήση και δεν επηρεάζουν την όραση. Οι οφθαλμικές σταγόνες μίας χρήσης με υαλουρονικό νάτριο και εκχύλισμα χαμομηλιού βοηθούν στη συμπλήρωση της λίπανσης των ματιών. Το υαλουρονικό νάτριο θεωρείται ο καλύτερος ενυδατικός παράγοντας, ενώ το εκχύλισμα χαμομηλιού έχει καταπραϋντικές ιδιότητες.

Οι οφθαλμικές σταγόνες αναζωογονούν τα μάτια και ανακουφίζουν από τον ερεθισμό που προκαλείται από την ξηρή ατμόσφαιρα.

Φροντίστε να πλένετε συχνά τα μάτια σας

Για να διατηρήσετε τα μάτια σας υγρά και να φροντίσετε την υγιεινή τους, φροντίστε να τα πλένετε με νερό κάνοντας απαλό μασάζ τακτικά μέσα στην ημέρα.

Πιείτε άφθονα υγρά

Η λήψη πολλών υγρών βοηθάει τα μάτια να παραμένουν ενυδατωμένα. Η ιδανική ποσότητα είναι περίπου δύο λίτρα νερού, τσάι χωρίς ζάχαρη ή αραιωμένοι χυμοί φρούτων,
που καταναλώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα όλη την ημέρα.

Κάντε μικρά διαλείμματα από την δουλειά σας, κυρίως εάν δουλεύετε με υπολογιστή/laptop. Κάντε μικρά διαλείμματα από την εργασία σας και αφιερώστε λίγα λεπτά για να ανοιγοκλείσετε τα μάτια και να βοηθήσετε τα δάκρυα να δημιουργήσουν την προστατευτική μεμβράνη.

Αερίζετε συχνά και τακτικά το χώρο

Δεν είναι πάντα δυνατό, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε τους κλιματιζόμενους χώρους. Ξηροφθαλμία- Μήπως φταίει το κλιματιστικό; Συζητήστε  με τους συναδέλφους σας εάν ο κλιματισμός στο γραφείο πρέπει να λειτουργεί καθημερινά ή μόνον όταν είναι πραγματικά αναγκαίος.

Επιπλέον, ο τακτικός αερισμός είναι σημαντικός για να υπάρχει πάντα φρέσκο ​​οξυγόνο στο χώρο.

Πότε να απευθυνθείτε στον ειδικό

Εάν 3 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων εξακολουθείτε να έχετε μία αίσθηση ξηρότητας στο μάτι σας, ο πόνος αυξάνεται ή συσσωρεύεται πύον, θα πρέπει να συμβουλευτείτε επειγόντως έναν οφθαλμίατρο.

Διαβάστε επίσης 

10 τρόποι να ξεκουράσετε τα μάτια από τη χρήση υπολογιστή

Τα καλύτερα τρόφιμα για τα μάτια και την όραση

Πως να προστατεύσετε τα μάτια από την πολύωρη χρήση ηλεκτρονικών μέσων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.