Καιρός: Προετοιμασία για το πρώτο κύμα καύσωνα από σήμερα

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα σε όλη τη χώρα, με το πρώτο κύμα καύσωνα για φέτος το καλοκαίρι να επελαύνει τα επόμενα 24ωρα.

Ο υδράργυρος αναμένεται να διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα μέχρι και το Σαββατοκύριακο, ξεπερνώντας σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 37 και 39 βαθμών. Χθες, Δευτέρα, ξεπέρασε κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες, που καταγράφηκαν από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ήταν στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας (36,2 βαθμοί), στη Θήβα και στη Βαμβακού Φαρσάλων (από 36,1) και στη Λιβαδειά (35,9).

Σήμερα, πάντως, εκτός από την άνοδο του υδραργύρου θα υπάρχει αστάθεια σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Το πρώτο έντονο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27/06.

Η κορύφωση του φαινομένου εκτιμάται ότι θα παρατηρηθεί το τριήμερο Πέμπτη 24/06 – Σάββατο 26/06, οπότε σε αρκετές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες να φτάνουν κατά τόπους και τους 41-43 βαθμούς.

Τις ημέρες που θα έχει τόση ζέστη, συστήνεται η αποφυγή των μετακινήσεων, που δεν είναι απολύτως απαραίτητες. Οι ηλικιωμένοι και οι χρόνιοι ασθενείς, που συνιστούν τις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, πρέπει να προσέχουν περισσότερο.

Το… κλειδί για την αντιμετώπιση του πρώτου αυτού κύματος ζέστης – πέρα από την παραμονή σε δροσερό περιβάλλον, είναι η συνεχής ενυδάτωση του οργανισμού, κυρίως με νερό, αλλά και η κατανάλωση ελαφριών γευμάτων, με λαχανικά και με φρούτα.

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.