Συνεργασία FairLife L.C.C. και Στέγη Καϊμακλίου “Αρχάγγελος Μιχαήλ” για τον καρκίνο του πνεύμονα

Συνεργασία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, ανακοίνωσαν

Η Στέγη “Αρχάγγελος Μιχαήλ”, με παράδοση στη φροντίδα των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, ενώνει τις δυνάμεις της με την FairLife L.C.C. με στόχο να προάγουν μαζί την υγεία και την ευεξία των φιλοξενούμενων της Στέγης και του ευρύτερου κυπριακού πληθυσμού. Στην κοινή συνέντευξη τύπου, υπογραμμίστηκε η σημασία της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου με την αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης ακτινοβολίας (LDCT), που μπορεί να σώσει ζωές ανιχνεύοντας τη νόσο σε πρώιμο στάδιο.

Παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του πνεύμονα

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος της FairLife L.C.C., Κορίνα Πατέλη Bell, αναφέρθηκε στους παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του πνεύμονα, με το βλέμμα στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, επισημαίνοντας πως “περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς διαγιγνώσκονται μετά την ηλικία των 65 ετών”. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη ένταξης του προσυμπτωματικού ελέγχου στο Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης κάθε χώρας. Τέλος, υπογραμμίστηκε η ανάγκη καταπολέμησης του στίγματος της ηλικίας, καθώς και του στίγματος που συχνά βιώνουν οι ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, λόγω της ισχυρής συσχέτισης της νόσου με το κάπνισμα.

Η κα Έρση Παπαγιάννη, Διευθύντρια της Στέγης Καϊμακλίου “Αρχάγγελος Μιχαήλ” τόνισε: “Στη Στέγη μας, η φροντίδα των φιλοξενούμενων μας αλλά και των οικογενειών τους αποτελεί το βασικό πυλώνα αλλά και προτεραιότητα μας για βελτίωση της ποιότητας ζωής, και αυτή η συνεργασία μας επιτρέπει να παρέχουμε ακόμη περισσότερα στους ανθρώπους που φιλοξενούμε. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, θα μπορέσουμε να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε, αλλά και να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος του πνεύμονα.”

Προτεραιότητα η ποιότητα ζωής 

Περήφανη για τη συνεργασία δήλωσε η κα Κορίνα Πατέλη Bell, Πρόεδρος της FairLife L.C.C. ,αναφέροντας: “Ενώνουμε τις φωνές μας με τη Στέγη “Αρχάγγελος Μιχαήλ”, σε μια κοινή προσπάθεια να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας της Κύπρου. Θέλουμε να ενημερώσουμε για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα. Η Στέγη αποτελεί έναν ισχυρό συνεργάτη στην αποστολή μας να προάγουμε την υγεία και την ευημερία.”

Η συνεργασία αυτή δεν αφορά μόνο τους φιλοξενούμενους της Στέγης, αλλά έχει ευρύτερο αντίκτυπο στην κυπριακή κοινωνία.

Μέσω κοινών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, οι δύο οργανισμοί στοχεύουν να συμβάλουν στη μείωση των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα, να ενθαρρύνουν την πρόληψη και να προωθήσουν τον προσυμπτωματικό έλεγχο που σώζει ζωές.

Διαβάστε επίσης 

Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία

Κυτταρική θεραπεία κατά της φαλάκρας – Αναγέννηση μαλλιών έως και 90%

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.