Κόμβος καινοτομίας το 7ο Παγκόσμιο Συμπόσιο για την Πνευμονική Υπέρταση

Η Συμμαχία για την Πνευμονική Υπέρταση (Alliance for Pulmonary Hypertension), συμμετέχει με έξι αντιπροσώπους, μεταξύ των οποίων και η κα Ιωάννα Αλυσανδράτου, πρόεδρος της Συμμαχίας για την Πνευμονική Υπέρταση (Alliance for Pulmonary Hypertension) και πρόεδρος του Συλλόγου «Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης», στο 7ο Παγκόσμιο Συμπόσιο για την Πνευμονική Υπέρταση, την πιο έγκριτη παγκόσμια επιστημονική εκδήλωση στον τομέα αυτό.

Η Συμμαχία για την Πνευμονική Υπέρταση είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εγγεγραμμένος στις Βρυξέλλες, που καθοδηγείται από ασθενείς και εθελοντές και προωθεί την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης σε όλη την κοινότητα της πνευμονικής υπέρτασης.

Κόμβος καινοτομίας και συνεργασίας το 7ο Συμπόσιο

«Αναμένουμε με ανυπομονησία μια καθηλωτική τετραήμερη εμπειρία γεμάτη με πρωτοποριακές ερευνητικές παρουσιάσεις, ανεκτίμητη ανταλλαγή γνώσεων και απαράμιλλες ευκαιρίες δικτύωσης. Αυτό το Συμπόσιο υπόσχεται να αποτελέσει κόμβο καινοτομίας και συνεργασίας, συγκεντρώνοντας κορυφαίους εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες καθώς και εκπροσώπους ασθενών από όλο τον κόσμο για να ανταλλάξουν γνώσεις και να καθοδηγήσουν το μέλλον της έρευνας και της θεραπείας της πνευμονικής υπέρτασης», δήλωσαν τα μέλη  της ελληνικής αντιπροσωπείας που θα παραστεί στο Συμπόσιο.

Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης

Η Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εθελοντικού χαρακτήρα, που ξεκίνησε τις εργασίες του στα τέλη του 2012 από τους ίδιους τους πάσχοντες και τους φροντιστές αυτών, με κύριο στόχο την αναγνώριση, την εδραίωση και την επικαιροποίηση όλων των θεμάτων γύρω από την άγνωστη αυτή νόσο στο ευρύ κοινό.

Στόχοι

  • να ενισχύσει το έργο των συλλόγων ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση που δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο,
  • να εκπροσωπούνται οι πάσχοντες της ελληνικής επικράτειας με Πνευμονική Αρτηριακή
  • Υπέρταση ανά τον κόσμο, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με αυτούς,
  • να εξυπηρετούνται απο όλα τα ιατρικά μέσα με τις καλύτερες συνθήκες αντιμετώπισης των ιδίων και των οικογενειών τους,
  • να διασφαλίζονται τα ιατρικά και οικονομικά συμφέροντα τους για μια καλύτερη ζωή στα θέματα της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Πνευμονική Υπέρταση

Ο όρος Πνευμονική Υπέρταση αναφέρεται στην υψηλή πίεση του αίματος μέσα στα αιμοφόρα αγγεία των πνευμόνων. Ενώ στην Υπέρταση –γνωστή και ως Υψηλή Αρτηριακή Πίεση–, τα τοιχώματα των αρτηριών όλου του σώματος γίνονται παχύτερα και λιγότερο ελαστικά, στην Π.Υ. επηρεάζονται μονάχα οι πνευμονικές αρτηρίες, δηλαδή τα αγγεία που μεταφέρουν αίμα από την καρδιά προς τους πνεύμονες με σκοπό την πρόσληψη οξυγόνου.

Η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (Π.Α.Υ.) είναι μια σπάνια μορφή Π.Υ., η οποία, λόγω της σκλήρυνσης και στένωσης των αιμοφόρων αγγείων, οδηγεί σε παθολογική και συνεχή αύξηση της μέσης πνευμονικής αρτηριακής πίεσης, με αποτέλεσμα να καταπονείται σημαντικά η καρδιά, και ιδιαίτερα το δεξιό της τμήμα, προκαλώντας δεξιά καρδιακή επιβάρυνση. Μερικά από τα συμπτώματα της Π.Α.Υ. είναι δύσπνοια, κόπωση, λήθαργος, ζάλη, πόνος στο στήθος, λιποθυμία και κατακράτηση υγρών (πρήξιμο στα χέρια, στα πόδια, ή στην κοιλιά).

Διαβάστε επίσης 

Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Το μεγάλο πάρτι του Δημήτρη, η περιπέτεια της Βιλδιρίδη και ο σούπερ Μάριος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.