Αποφάσεις περί του τέλους της ζωής – Εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας

Οι αποφάσεις περί του τέλους της ζωής από την πλευρά των ασθενών και των γιατρών θα βρεθούν στο επίκεντρο εκδήλωσης που οργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας.

Με την εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας σήμερα, η Ιατρική μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής αλλά όχι αναγκαστικά και την ποιότητα της ζωής.

Αποφάσεις περί του τέλους της ζωής

Η διαχείριση των αποφάσεων στο τέλος της ζωής είναι ένα από τα πιο κρίσιμα και ευαίσθητα κοινωνικά και ιατρικά ζητήματα.

Για τον λόγο αυτό, ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας (ΙΣΗ) διοργανώνει την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 στις 7:15 μμ. συνάντηση με θέμα: «ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ: Συζητώντας τις ηθικές, ιατρικές και τεχνολογικές προκλήσεις» με ομιλητή τον Δημήτριο Ματάμη, Εντατικολόγο, τ. Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ματάμης έχει πολυετή εμπειρία με ασθενείς τελικού σταδίου και με ασθενείς βαρέως πάσχοντες.

«Η συνάντηση θα εξετάσει τις ηθικές, ιατρικές και τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας και το κοινό και θα προσφέρει μια πλατφόρμα για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Το θέμα αφορά το κοινό και όλους τους επαγγελματίες υγείας» επισημαίνουν οι κκ Πρόεδρος του ΙΣΗ Πρόδρομος Ισαακίδης
Χειρουργός και Συντονιστής Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης ΙΣΗ Αντώνιος Λιόλιος
Παθολόγος – Εντατικολόγος.

Η συνάντηση θα αναμεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά στο YouTube στο link:

Όσοι διαθέτουν Facebook, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επισκεπτόμενοι το σχετικό Facebook Event ώστε να ειδοποιηθούν εγκαίρως κάνοντας κλικ στο παρακάτω link:
https://www.facebook.com/events/1403164831085089

Διαβάστε επίσης

Καρδιοχειρουργός μοιράζεται στο TikTok τις 4 τροφές που αποφεύγει για την υγεία της καρδιάς

RESP-8: Το εργαλείο των φαρμακοποιών για την αξιολόγηση λοιμώξεων του αναπνευστικού

ΙΣΑ: Συγχαρητήρια στον γιατρό που ανέφερε αμέσως την κακοποίηση της συζύγου του Α. Λύτρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.