Η πρώτη θεραπεία κατά του καπνίσματος έρχεται και στην Ελλάδα

Τέλος στο κάπνισμα έρχεται να φέρει ένα νέο προϊόν με τη μορφή χαπιού, το οποίο πρόκειται να είναι διαθέσιμο σε περίπου δύο εβδομάδες και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία φαρμακευτική ουσία τη κυτισίνη που έχει χημική δομή παρεμφερή με αυτήν της νικοτίνης και που είναι ένα φυσικό προϊόν. Δεν είναι χημικό. Αυτή λοιπόν, όταν χρησιμοποιείται από τους καπνιστές, θα μπορέσουν να διακόψουν το κάπνισμα με μεγάλη ευκολία.

Πόσο θα κοστίζει και πόσο θα διαρκεί η θεραπεία

Θα λαμβάνεται για ένα μήνα με το κουτί να κοστίζει περίπου 50 ευρώ και δεν είναι νέα θεραπεία αλλά υπάρχει πολλά χρόνια και το διαφορετικό που έχει είναι ότι η θεραπεία κρατάει ένα μήνα και είναι οικονομικό. Στην Ελλάδα δεν είχαμε θεραπείες κατά του καπνίσματος μέχρι σήμερα. Τώρα, υπάρχει θεραπεία και αυτή είναι αποτελεσματική όχι όταν την παίρνει κάποιος από το φαρμακείο αλλά πρώτα να απευθυνθεί στους επιστήμονες και στα καλά κέντρα διακοπής καπνίσματος που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι το τελευταίο διάστημα δεν υπήρχαν καν θεραπείες για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς οι δύο και πιο γνωστές που κυκλοφορούσαν τα προηγούμενα χρόνια, η μία έχει αποσυρθεί για να γίνουν βελτιώσεις, ενώ η δεύτερη έχει μεγάλη έλλειψη.

Το 80% των καπνιστών θέλει να διακόψει το κάπνισμα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα άτομα ηλικίας 50 ετών είναι οι συχνότεροι επισκέπτες των Ιατρείων Διακοπής του Καπνίσματος, τα οποία λειτουργούν στα δημόσια νοσοκομεία και κάτω από την ομπρέλα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Το 80% των καπνιστών θέλει να το διακόψει κι ένα ποσοστό 40% το έχει προσπαθήσει χωρίς ιατρική βοήθεια: «Σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα μία φαρμακευτική ουσία που έχει χημική δομή παρεμφερή με αυτή της νικοτίνης και που είναι ένα φυσικό προϊόν. Δεν είναι χημικό. Αυτή, λοιπόν, όταν χρησιμοποιείται από τους καπνιστές, βοηθά να διακόψουν το κάπνισμα με μεγάλη ευκολία», τόνισε η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Παρασκευή Κατσαούνου.

Με την βοήθεια της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας λειτουργούν όλα τα Ιατρεία Διακοπής του καπνίσματος μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. «Έρχονται καπνιστές από 16 έως 100 ετών, αλλά η πλειονότητα αφορά σε ανθρώπους που είναι λίγο νεότεροι από 50. Το κάπνισμα επηρεάζει την εξέλιξη όλων των νοσημάτων. Στην Ελλάδα, έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος. Νομίζω τα καλύτερα από όλη την Ευρώπη» τονίζει η Ιωάννα Μητρούσκα, πνευμονολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ, υπεύθυνη του ιατρείου αναφοράς διακοπής του καπνίσματος στο ΠΑΓΝΗ.

Διαβάστε επίσης 

Καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές για το πολλαπλoύν μυέλωμα – Σημαντική συμμετοχή της Ελλάδας σε νέες μελέτες

Πώς να δημιουργήσετε ένα υγιές περιβάλλον για να διαπρέψουν τα παιδιά στις εξετάσεις

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.