ΙΣΑ και ΕΔΑΕ στη μάχη κατά του καρκίνου του δέρματος

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ένωσε τις δυνάμεις του με την Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Η ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των δερματολογικών καρκίνων ήταν ο στόχος της επιτυχημένης εκστρατείας ενημέρωσης ΔΕΡΜΑΪΟΣ που πραγματοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Η εκστρατεία της ΕΔΑΕ, που έχει μήνυμα «Το πως θα ζήσεις το καλοκαίρι σου, είναι στο χέρι σου. ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΣΟΥ», πραγματοποιείται το Μάιο, που είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΔΑΕ_ΔΕΡΜΑΪΟΣ 2024y

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο Ιωάννη Μπάρκη και το Δ.Σ της ΕΔΑΕ, για την αξιόλογη αυτή δράση επεσήμανε τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και το ΕΔΔΥΠΠΥ, ενώνουν τις δυνάμεις τους, με την Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με τη σημασία της πρόληψης του σοβαρού αυτού καρκίνου καθώς και της ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο. Συμμετέχουμε σε τέτοιες αξιόλογες ενέργειες, και προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να ενημερωθούν και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, με γνώμονα την πρόληψη που είναι προτιμότερη και καλύτερη από την θεραπεία».

Καρκίνος του Δέρματος 

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ένα κακοήθες νεόπλασμα που αναπτύσσεται από τα κύτταρα της επιδερμίδας. Ο καρκίνος του δέρματος οφείλεται κυρίως στην υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία – με πιο επικίνδυνη την UVB – υπάρχει όμως και κληρονομική προδιάθεση. Αποτελεί έναν αρκετά συχνό τύπο καρκίνου, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καταγράφονται σχεδόν 3 εκατομμύρια περιστατικά ετησίως.

Παρά το γεγονός ότι στο 80% των περιπτώσεων εμφανίζεται στο πρόσωπο, τα χέρια και τον λαιμό, είναι δυνατόν να εμφανιστεί και σε μη εκτεθειμένες περιοχές, όπως είναι οι παλάμες, τα πέλματα και το περίνεο.

Οι πρόγνωση των περισσοτέρων ασθενών και η θεραπεία αυτών είναι εφικτή, εάν δεν έχει επέλθει μετάσταση και εάν το βάθος του μελανώματος είναι μικρό. Ως εκ τούτου πρώϊμη προσέλευση για έλεγχο και θεραπεία είναι απολύτως ενδεδειγμένη.

Διαβάστε επίσης 

Ο κίνδυνος από τα πολλαπλά ηλιακά εγκαύματα στις μικρές ηλικίες – Η εκστρατεία ΔΕΡΜΑΪΟΣ

Ξύπνησες με πονοκέφαλο; Οι ασκήσεις που θα σε ανακουφίσουν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.