Περικοπές στην πληρωμή για δεδουλευμένες εφημερίες σε δεκάδες νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Ανάστατοι είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί πολλών νοσοκομείων της Αττικής και του Αιγαίου, καθώς δεν θα δουν σύντομα την αμοιβή τους για δεδουλευμένες εφημερίες του Δεκεμβρίου του 2023.

Σύμφωνα με τους ελέγχους, το ποσό για τις δεδουλευμένες εφημερίες Δεκεμβρίου 2023 σε νοσοκομεία της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου έφτασε τα 52 εκατομμύρια ευρώ, όταν το εγκεκριμένο ποσό ήταν 44 εκατομμύρια ευρώ.

Λόγω αυτής της υπέρβασης, ΄θα πρέπει να περικοπούν παραπάνω από 11,8 εκατ. ευρώ από τις δεδουλευμένες εφημερίες που έκαναν οι νοσοκομειακοί γιατροί των δεκάδων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και άλλων δομών υγείας που ανήκουν στη δύναμη της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Η σχετική απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ, προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), τα μέλη της διοίκησης της οποίας σχολίασαν τις περικοπές στην πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών, τονίζοντας ότι “οι γιατροί απαιτούν να πληρωθούν άμεσα και δεν πρόκειται να κάνουν τζάμπα εφημερίες”.

Θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ (σημειωτέων ότι στη 2η ΥΠΕ υπάγονται όχι μόνο νοσοκομεία της Αττικής αλλά και τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας των νησιών του Αιγαίου) που από τη μια εξαναγκάζουν τους γιατρούς σε υπέρβαση εφημέρευσης για να μην διαλυθεί το σύστημα υγείας τελείως, για να μη μένουν ακάλυπτες εφημερίες και από την άλλη περικόπτουν το ποσό της αποζημίωσης των εφημεριών“, αναφέρει η ΟΕΝΓΕ και συνεχίζει:

Και έπειτα λένε με θράσος ότι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον οι γιατροί όταν προκηρύσσουν θέσεις. Με τέτοια κίνητρα, απορίας άξιον πως δεν βρίσκονται εθελοντές γιατροί, γιατί σε λίγο για εθελοντική εργασία θα μιλάμε… Υπάρχει κάποια απάντηση από τη 2η ΥΠΕ ή το Υπουργείο;

Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα και στο ακέραιο το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να εφημερεύουμε ούτε μια ώρα τζάμπα“.

Δείτε εδώ τα νοσοκομεία που ανήκουν στην 2η ΔΥΠΕ, όπου θα γίνουν περικοπές στις δεδουλευμένες εφημερίες.

Διαβάστε επίσης

Η κατάλληλη διατροφή για τις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Π. Κατσίβελας: Οι δυνατότητες του ΕΚΕΑ, το «στοίχημα» και το νέο νομοσχέδιο για την αιμοδοσία

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.