Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα τακτικά χειρουργεία

Κανονικά θα λειτουργήσουν  τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων, “Αγλαΐα Κυριακού” υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Παρά το γεγονός ότι,  οι αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου Παίδων ”Αγλαΐα Κυριακού”, είχαν προαναγγείλει ότι από τη Δευτέρα 27 Μαΐου θα διέκοπταν τις χειρουργικές επεμβάσεις λόγω ελλείψεων προσωπικού, η Διοίκηση αποφάσισε διαφορετικά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή του Νοσοκομείου: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού» συνελθόν σήμερα 24.05.2024 και ώρα 12:00 σε Έκτακτη Συνεδρίαση με θέμα: “Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου” και αφού έλαβε υπόψιν του την κατηγορηματική διαβεβαίωση τόσο της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας όσο και του Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα, ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και δύνανται να λειτουργούν καθημερινά οι τρεις χειρουργικές τράπεζες.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Την μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, από Δευτέρα 27.05.2024».

Υπενθυμίζεται πώς, σε δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open,  είχε αφήσει αιχμές εναντίον των γιατρών του ”Αγλαΐα Κυριακού” ότι έχουν πολιτική σκοπιμότητα λόγω ευρωεκλογών. Πάντως, οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων ”Αγία Σοφία”, ανέστειλαν νωρίτερα σήμερα τις κινητοποιήσεις τους που είχαν προαναγγείλει για την 1η Ιουνίου.

Ελλείψεις γιατρών 

Στο μεταξύ, οι αναισθησιολόγοι των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων, σε ανοιχτή τους επιστολή επισημαίνουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη γιατρών και προσωπικού.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή

“Οι αναισθησιολόγοι των Παίδων ”Αγλαΐα Κυριακού” και Παίδων ”Αγία Σοφία” θέλουμε να εκφράσουμε την κοινή μας αγωνία για την παρούσα κατάσταση αλλά και το μέλλον των αναισθησιολογικών τμημάτων και κατ’επέκταση την ομαλή λειτουργία των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών Νοσοκομείων. Ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε να πράξουμε τα μέγιστα δυνατά, ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των τμημάτων και του έργου που προσφέρουν.

Διαβάστε επίσης 

Γεωργιάδης για κινητοποιήσεις στα Παίδων : Η διοίκηση του Αγλ. Κυριακού θα λάβει μέτρα για τη λειτουργία των χειρουργείων

Έρχεται νέο μέτρο για την ελάφρυνση του clawback – Τι ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας

Οι μετακινήσεις στελεχών, ο «οικονόμος» Άρης κι ένα quiz που θα συζητηθεί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.