Διοικητές νοσοκομείων: Στο 94% έφτασε η συμμετοχή στις γραπτές εξετάσεις

Το 94% έφτασε το ποσοστό συμμετοχής στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για τις θέσεις διοικητών, αναπληρωτών διοικητών και υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και των δημόσιων νοσοκομείων.

Στο τεστ δεξιοτήτων από το ΑΣΕΠ, μετείχαν οι 1.034 από τους 1.101 που υπέβαλαν αίτηση για τις συνολικά 173 θέσεις σε ΥΠΕ και νοσοκομεία. Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας θα περάσουν οι 15 πρώτοι υποψήφιοι (με την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ δεξιοτήτων) για κάθε θέση. Θα ακολουθήσει η μοριοδότηση των τυπικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας τους και οι πρώτοι 7 θα κληθούν σε συνέντευξη από την αρμόδια επιτροπή επιλογής, υπό το ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία

Όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, πρώτα θα επιλεγούν οι διοικητές και υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών ώστε, στη συνέχεια, οι νέοι ΥΠΕάρχες να συμμετάσχουν στις επιτροπές επιλογής για τις νέες διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας.

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο, έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις για κάθε θέση κι έχουν θεσπιστεί αυστηρά ελάχιστα (on-off) προσόντα (όπως, παραδείγματος χάριν, πτυχίο και εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια προς το αντικείμενο δραστηριότητας του φορέα ή την άσκηση διοίκησης νοσοκομείων), εξασφαλίζοντας ότι όσοι επιλεγούν έχουν τα απαραίτητα προσόντα και ικανότητες για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.

Σημειώνεται πως, είναι η πρώτη φορά που εκδόθηκε ενιαία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις διοικήσεις όλωντων  ΥΠΕ και των νοσοκομείων προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Σημαντική καινοτομία

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Θάνος Παπαϊωάννου, επισήμανε ότι «ο διαγωνισμός αυτός, που είναι η πρώτη φάση για την επιλογή διοικήσεων των ΥΠΕ (21 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών) και των νοσοκομείων (152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών), αποτελεί μια σημαντική καινοτομία.

Αφ’ ενός επειδή είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μια διαγωνιστική, γραπτή διαδικασία επιλογής ανώτατων στελεχών του δημοσίου. Και αφ’ ετέρου, επειδή το ΑΣΕΠ εφαρμόζει, για πρώτη φορά, ηλεκτρονικό διαγωνισμό χρησιμοποιώντας, αποκλειστικά, εξειδικευμένα εργαλεία διακρίβωσης δεξιοτήτων, ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές στον τομέα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Διαβάστε επίσης 

Γεωργιάδης: Μέσα σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων θα κάνει απογευματινά χειρουργεία

Ώρα για επενδύσεις – Στην Αθήνα η ελίτ της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας, ποιοι έρχονται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.