H διάδοση του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη

Οι δράσεις για τη διάδοση του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος https://hippocraticfoundation.org/.

Συγκεκριμένα, οι νέες σημαντικές δράσεις για τη διάδοση του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη στην παγκόσμια κοινότητα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Γιώργου Πατούλη Προέδρου ΙΣΑ και Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος κκ. Νικόλαο Παπαντωνίου και Στέφανο Γερουλάνο καθώς και τον Γεν. Γραμματέα του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Γιατρών κ. Αντώνιο Πολυδώρου, στα γραφεία του ΙΣΑ.

Μεταξύ αυτών συζητήθηκαν οι δράσεις για την Ιπποκρατική εβδομάδα στην Κω, μια σημαντική διοργάνωση κατά την οποία, παράλληλα με το Ιπποκρατικό σχολείο θα γίνει η αναπαράσταση του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη, από εκατοντάδες νέους γιατρούς που συγκεντρώνονται από διάφορα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε η Ελλάδα, η χώρα του Ιπποκράτη, να γίνει ένα διεθνές επιστημονικό κέντρο. Από τους κεντρικούς στόχους του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ιατρών είναι να διευρυνθεί ο κύκλος των αριστούχων ιατρών που ορκίζονται στον όρκο του Ιπποκράτη, η διάδοση της γνώσης για τις Αρχαίες Ελληνικές ρίζες της Ιατρικής Επιστήμης και η μεταλαμπάδευση των αξιών της Ιπποκρατικής Ιατρικής, για τους σημερινούς και αυριανούς γιατρούς, της διεθνούς κοινότητας, για Ιατρικούς Συλλόγους ανά τον κόσμο ακόμη και για τους Ταξιδιώτες Υγείας, τους οποίους η χώρα μας, μπορεί να υποδεχθεί».

Διαβάστε επίσης

Μπορείτε να προβλέψετε πότε θα έρθει η εμμηνόπαυση;

Π. Κατσίβελας (ΕΚΕΑ): Το μαρτύριο της συλλογής αίματος και το ρεκόρ αιμοδοσίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.