Υπουργείο Υγείας: Προκήρυξη για 704 θέσεις ειδικευμένων ιατρών στο ΕΣΥ

Το Υπουργείο Υγείας, ενέκρινε την πρόσληψη 704 ειδικευμένων ιατρών στο ΕΣΥ και απέστειλε έγγραφο προς τις ΥΠΕ, για προκήρυξη των θέσεων. Στην απόφαση προκήρυξης, οι υπό πλήρωση θέσεις αναφέρονται ανά βαθμό και ειδικότητα όπως ακριβώς αναφέρονται στην παρούσα απόφαση έγκρισης.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 12/03/2024 ώρα 12.00 (μεσημέρι) και λήγει στις 29/03/2024 ώρα 15.00.

Οι αποφάσεις προκηρύξεων των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας για τις παραπάνω θέσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί, αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected], το αργότερο μέχρι και την 06/03/2024.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την προκήρυξη.

Γεωργιάδης: Κρίσιμη χρονιά το 2024 για τους στόχους του Υπουργείου Υγείας

«Το 2024 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά για την επιτυχία των στόχων που έχει θέσει η ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας», δήλωσε κατά την επίσκεψη του στον ΕΟΦ, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις, υπογραμμίζοντας πως, «Όπως έχουμε ήδη προαναγγείλει, το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ.  Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς αλλά και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ για  την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές ανά την χώρα».

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε: «Η ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και για αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων. Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, διασφαλίζοντας την άμεση πρόσβαση των πολιτών σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα».

Σημειώνεται πως , το  2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα προκήρυξη για 2.145 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τους φορείς του Υπουργείου Υγείας. Ταυτόχρονα «τρέχουν» και οι προσλήψεις που είχαν προγραμματιστεί για το 2023.

Η κατανομή των 6.500 θέσεων μόνιμου υγειονομικού προσωπικού είναι: ΕΚΑΒ: 800  θέσεις, Ιατρικό προσωπικό: 1.450 θέσεις (εκ των οποίων, 270 μέλη ΔΕΠ), Νοσηλευτικό προσωπικό: 3.050 θέσεις, Λοιπό προσωπικό: 950 θέσεις και Εποπτευόμενοι φορείς: 250 θέσεις.

Διαβάστε επίσης 

Προκήρυξη για 2.145 θέσεις μόνιμων νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Πώς μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού σε ιατρεία του ΕΣΥ – Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημερώνει

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.