Εξαδάκτυλος: Χαμένος πλούτος οι 18.000 Έλληνες γιατροί στο εξωτερικό

Στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος HEALTH-IQ που συνδιοργάνωσε το Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα και το Υπουργείο Υγείας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμμετείχε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, συμμετείχε στο κεντρικό πάνελ με σημαντικούς εκπροσώπους φορέων και της πολιτικής ηγεσίας, και μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Μας απασχολούν, ως ιατρική κοινότητα και ΠΙΣ τα παρακάτω: Συνολική κάλυψη υγείας. Ενίσχυση του ΕΣΥ. Τα μεγάλα ηθικά διλήμματα της κατανομής των πόρων. Η αντιμετώπιση κρίσεων που στην Ελλάδα χρειάζεται σχεδιασμό πριν συμβούν οι όποιες κρίσεις.

Εξαδάκτυλος για αξιοποίηση ιατρικού προσωπικού

Έχουμε 55.000 ιατρούς εντός συνόρων και 18.000 εκτός που είναι τεράστιος πλούτος τον οποίο δεν έχουν άλλες χώρες, κι ως εκ τούτου δεν χρειάζεται και δεν μπορούμε να αντιγράψουμε συστήματα άλλων, σημείωσε ο κ.Εξαδάκτυλος.

Το HEALTH-IQ, έχει ως στόχο τον προσδιορισμό και την ανάπτυξη μίας ισχυρής και τεκμηριωμένης προσέγγισης για τη μέτρηση και τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης και της ασφάλειας των ασθενών στη χώρα μας.

Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Στο μεταξύ, ημερίδα με θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη και Τηλεϊατρική: Παρόν και Μέλλον”, διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Π.Ι.Σ.

Η εν λόγω ημερίδα αποσκοπεί στο να φέρει στο φως τις τελευταίες εξελίξεις και τις προοπτικές που προσφέρουν η τεχνητή νοημοσύνη και η τηλεϊατρική στον τομέα της υγείας.

Ομιλητές από τον χώρο της Ιατρικής, της Τεχνολογίας και της Έρευνας,θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες και νέες προοπτικές για το μέλλον της ιατρικής, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο  Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, και θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί.

Διαβάστε επίσης 

Εξαδάκτυλος: Να αποσυρθεί το άρθρο 10 για την εργασία των γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα

Γιατί εκνευρίστηκε ο Πρύτανης, η φαρμακοανεργία και ο πόνος για τα γενόσημα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.