Παροχή βοήθειας για το κρύο από τον ΕΕΣ στους άστεγους της Αθήνας

Παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση του κρύου οργανώνει ο ΕΕΣ για τους άστεγους της Αθήνας με την έκτακτη δράση που οργανώνει αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΕΣ “ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην Αθήνα το επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιήσει εκτάκτως την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 από τις 12:00’ έως τις 16:00’, δράση ενεργητικής προσέγγισης και υποστήριξης αστέγων στις περιοχές του Θησείου, του Ευαγγελισμού της Πλατείας Κλαυθμώνος, καθώς και στην περιοχή περιμετρικά των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας και Αθηνάς”.

 

Δίπλα στους άστεγους της Αθήνας ο ΕΕΣ

Οι δράσεις θα υποστηριχθούν από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών) και θα παρασχεθούν:

  • ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της διάθεσης υλικού ενίσχυσης (είδη βασικής διατροφής, ατομικής υγιεινής, μέσα προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, εμφιαλωμένο νερό κλπ.),
  • ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας,
  • Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας σε άτομα που αντιμετωπίζουν σχετικές δυσκολίες ή προβλήματα υγείας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εκτιμά πως θα ωφεληθούν συνολικά 160 άτομα, ενώ αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και ιδιαίτερα τις ημέρες κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ψύχους.

Διαβάστε επίσης

Ιλαρά: Πότε αναμένεται έξαρση και στην Ελλάδα, τι έχει στα σκαριά ο ΕΟΔΥ

Σωκράτης Γουρλής (ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ): Η συμβουλή του πατέρα του, η συνεχής εκπαίδευση και η πρωτιά στην ΑΙ

Νόσος Crohn: Η ασθένεια, από την οποία πάσχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι χρόνια και προσβάλλει το έντερο

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.