Δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη δημόσια υγεία

Τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) του προγράμματος DG SANTE που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, από εξειδικευμένο προσωπικό, σε διάφορα σημεία της επικράτειας, ξεκινά άμεσα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Σκοπός της δράσης είναι να συμβάλει στη μείωση της νοσηρότητας, της θνησιμότητας και των κοινωνικών επιπτώσεων του κορωνοϊού με την πρόληψη, επιβράδυνση ή διακοπή της μετάδοσης σε κράτη μέλη υψηλού κινδύνου της Ε.Ε., καθώς και την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης σε άλλες χώρες με την αύξηση των δειγματοληπτικών ελέγχων του Ερυθρού Σταυρού στα κράτη μέλη της ΕΕ: Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία και Ισπανία.

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, διαδικτυακά σεμινάρια πρώτων βοηθειών για το προσωπικό της εταιρείας PEPSICO HELLAS.

Ειδικότερα εκπαιδευτές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιήσουν ολοήμερη διαδικτυακή παρουσίαση, ανά τμήματα εργαζομένων, λόγω της αναγκαιότητας γνώσης Πρώτων Βοηθειών, καθώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες, μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία, ή να σώσει κάποια ζωή. Η ενημέρωση πραγματοποιείται βιωματικά με την αναπαράσταση συνθηκών έκτακτης ανάγκης, ώστε να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι να χρησιμοποιηθούν τις αναγκαίες πρώτες βοήθειες.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.