ΑρχικήΥγείαΕιδήσειςΣτο Καστελλόριζο οι Κινητές Μονάδες Υγείας

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Μονάδες Υγείας

Στο ακριτικό Καστελλόριζο, πραγματοποιώντας την 4η αποστολή στο νησί των Δωδεκανήσων, θα βρεθεί το τριήμερο 9-11 Απριλίου, το έμπειρο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό της ομάδας των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ).

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα των ΚΙΜ θα πλαισιώνεται από τις ιατρικές ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Οφθαλμίατρου και του Παιδίατρου. Την Παρασκευή 9 Απριλίου, 15:00-17:00, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Απριλίου, 09:00-17:00, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν οι κάτωθι διαγνωστικές εξετάσεις:

  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς – holter ρυθμού
  • Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης – βυθοσκόπηση
  • Παιδιατρική εξέταση – Έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης.

Όλη η ομάδα των ΚΙΜ, ακολουθώντας τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχει λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της νόσου COVID-19.

Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Έργο Κινητών Μονάδων Υγείας

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 ογδόντα πέντε (85) αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.