Καρκίνος του πνεύμονα: Αναγνωρίστε τα προειδοποιητικά σημάδια

Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν κάνει διακρίσεις. Οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανίσει τη νόσο, άρα είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενήμεροι για τους παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση της καθώς και για τους τρόπους προστασίας μας.

Η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα παρουσιάζει τη νέα διαδικτυακή σελίδα στον ιστότοπο της «Προσυμπτωματικός Έλεγχος: Πρόληψη και Έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα»,  αφιερωμένη στον προσυμπτωματικό έλεγχο και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα.

Η ευαισθητοποίηση για την πρόληψη της νόσου και η ένταξη του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα στο Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης “Σπύρος Δοξιάδης” ήταν και παραμένουν βασικοί πυλώνες των δράσεων της FairLife L.C.C. μέσα στα 3 χρόνια από την ίδρυση του.

Καρκίνος του πνεύμονα: Γνωρίζοντας τα προειδοποιητικά σημάδια

Γνωρίζοντας τα προειδοποιητικά σημάδια της νόσου, μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα εξετάσεις, να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα την κατάσταση και να κερδίσουμε σε ανθρώπινες ζωές.

Η νέα σελίδα περιλαμβάνει λεπτομερή πληροφορία γύρω από τα συμπτώματα και τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της νόσου, καθώς και τους τρόπους μείωσης αυτού του κινδύνου. Εξηγεί με απλό τρόπο τη λειτουργία των πνευμόνων, την ανάπτυξη και εξέλιξη του καρκίνου και τα επιμέρους χαρακτηριστικά των πνευμονικών όζων.

Καρκίνος του πνεύμονα

Αναλύει τη διαδικασία γύρω από την αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης ακτινοβολίας (LDCT), κάνοντας αναφορά στα οφέλη και μειονεκτήματα της εξέτασης, στα κριτήρια ένταξης καθώς και στην παρακολούθηση μετά την εξέταση.

Αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στον προσυμπτωματικό έλεγχο και στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης που ανοίγει τον δρόμο σε εξατομικευμένες θεραπευτικές επιλογές και στην βέλτιστη έκβαση της θεραπείας.

Το σύντομο quiz 3 ερωτήσεων που περιλαμβάνεται στη νέα σελίδα απαντά στο ερώτημα εάν πληρούμε τις προϋποθέσεις για τον προσυμπτωματικό έλεγχο.

Για τη δημιουργία της σελίδας του προσυμπτωματικού ελέγχου συνεργάστηκαν (αλφαβητικά):

  • Ελευθέριος Ζέρβας, Πνευμονολόγος, Συντονιστής Διευθυντής 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», Ταμίας ΕΠΕ
  • Παρασκευή Κατσαούνου, Αναπλ. Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Μονάδα Πνευμονολογίας και Αναπνευστικής Ανεπάρκειας Α’ ΚΕΘ ΓΝΑ Ευαγγελισμός Μέλος ΔΣ ΕΠΕ
  • Νικόλαος Κουφός, MD, ECFMG, PhD Eπιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Επεμβατικής Πνευμονολογίας, Metropolitan Hospital
  • Σοφία Λαμπάκη, Πνευμονολόγος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΑΠΘ, Πνευμονολογική Κλινική ΑΠΘ, Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας Χημειοθεραπειών Γ.Ν. “Γ. Παπανικολάου”
  • Γεωργία Χαρδαβέλλα, MD, MSc, PhD Πνευμονολόγος Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Σωτηρία»,
  • Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας Καρκίνου Πνεύμονα, Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (ERS), Συντονίστρια Ομάδας Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΠΕ)
  • Πέτρος Χριστόπουλος, MD, PhD Παθολόγος Ογκολόγος-Αιματολόγος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης.

Διαβάστε επίσης 

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του πνεύμονα βελτιώνει και τα ποσοστά επιβίωσης

Μύθοι και αλήθειες για τη σκολίωση – Ρομποτική χειρουργική σπονδυλικής στήλης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.