Κινητοποιήσεις υγιειονομικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Δράσεις στα νοσοκομεία στις 7 Απρίλίου και συγκέντρωση στο υπ. Υγείας στις 4 μ.μ. , με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Υγείας αποφάσισε η ΕΓ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ ), προκειμένου να αναδειχθούν τα τεράστια προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας και να αναδειχθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για την αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Αντίστοιχες δράσεις έχει αποφασίσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, (ΠΟΕΔΗΝ) στα Νοσοκομεία και ήδη πολλά σωματεία των νοσοκομείων, όπως Ευαγγελισμός, ΕΛΠΙΣ, ΨΝΑ, Ασκληπιείου, Άρτας Αγ. Ανδρέα, Πανεπιστημιακό Ηρακλείου, Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη πάρει σχετικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, η ΟΕΝΓΕ κάλεσε τα σωματεία και τις ενώσεις εργαζομένων σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, χαρακτηρίζοντας τη φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας ως «μέρα διεκδίκησης και αγώνα».

«Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση. Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Το δικό της κάλεσμα για κινητοποιήσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, απηύθυνε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί :

  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα
  • Μονιμοποίηση εκτάκτων
  • Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
  • Αυξήσεις στους μισθούς
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Πάσχα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.