«Ένα τεστάκι κάν’ το»: Πρωτοβουλία από τη Θετική Φωνή για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Με σύνθημα «Ένα τεστάκι κάν’ το» ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή και τα Κέντρα Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint υπενθυμίζουν τη σημασία της τακτικής εξέτασης HIV. Δράση υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, από τις 10.00 ως τις 14.00, το προσωπικό του Checkpoint θα δίνει την ευκαιρία στο κοινό στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης να λάβει πληροφορίες για τον HIV και τη σεξουαλική υγεία, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά.

Δωρεάν εξετάσεις για AIDS/HIV

Ακόμη θα παρέχονται δωρεάν, ανώνυμες, εμπιστευτικές εξετάσεις HIV. Παράλληλα, το Athens Checkpoint (Πιττάκη 4, Μοναστηράκι, 1ος όροφος) θα παραμείνει ανοιχτό από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 περιμένοντας το κοινό για εξετάσεις χωρίς ραντεβού.

Στο πνεύμα της ενημέρωσης ο Pride 98.6 θα εκπέμπει ζωντανά από τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Οι παραγωγοί του Ανοιχτού Ραδιοφώνου Χρήστος Παπαμιχάλης και Μαρία Πετρίδη θα συμβάλλουν στην εορταστική ατμόσφαιρα του event.

Σημειώνεται πως η νέα καμπάνια των κέντρων Checkpoint και η συνεργασία με τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, αποβλέπουν στην ενίσχυση της πρόληψης ώστε να φτάσει παντού: το σημαντικότερο είναι η γνώση και εφόσον πλέον είναι αδιαμφισβήτητο πως ο HIV είναι μια διαχειρίσιμη ιατρική κατάσταση, δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγουμε την εξέταση, η οποία άλλωστε είναι μια πολύ απλή διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.

Συνεπώς, οι σεξουαλικά ενεργοί πολίτες ενθαρρύνονται να κάνουν ένα τεστάκι: Η εξέταση για τον HIV είναι δωρεάν, γρήγορα και μας αφορά όλες, όλους, όλα.

Με την υποστήριξη του AIDS Healthcare Foundation και της Gilead Sciences Hellas.

Παράλληλα, για έκτη χρονιά στη Στέγη, άνθρωποι που ζουν με και χωρίς τον HIV μιλούν για τη ζωή τους, σε μια ανοιχτή συζήτηση για τη συμπερίληψη, την ορατότητα και την αποδοχή, ενάντια στο στίγμα και τις προκαταλήψεις. Μια συνάντηση με την υπογραφή του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».

Φέτος, το “I’m Positive” επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με μια επετειακή βραδιά, η οποία συμπυκνώνει μέσα της ανθρώπινες ιστορίες που ακούγονται δυνατά, προσωπικές αφηγήσεις που εμπνέουν και γίνονται παράδειγμα ενάντια στο στίγμα και την προκατάληψη. Γιατί οι θετικές φωνές ακούγονται δυνατότερα.

“I’m Positive” 

40 χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση HIV στην Ελλάδα, μαζευόμαστε ξανά και ενώνουμε τις φωνές μας για όσα δεν πρέπει να ξεχαστούν ώστε να μην επαναληφθούν, για όσα ενώνουν τους ανθρώπους, για εκείνα που μας κάνουν να νιώθουμε και να είμαστε ασφαλείς, για όλα αυτά που μας επιτρέπουν να ζούμε τον έρωτα, αλλά και για όσα πρώτα μας κάνουν να αποδεχόμαστε εμείς τον εαυτό μας και ύστερα μας δίνουν τη δύναμη να διεκδικούμε ορατότητα και συμπερίληψη για όλες, όλους, όλα.

Διαβάστε επίσης 

Δράσεις ΕΟΔΥ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης HIV/AIDS: Δωρεάν και ανώνυμοι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.