Iός του Δυτικού Νείλου: 1 θάνατος και 5 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Στα 157 έφτασαν τα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου ο οποίος μεταδίδεται μετά από τσίμπημα κουνουπιού στη χώρα μας. Την τελευταία εβδομάδα εμφανίστηκαν ακόμα πέντε νέα περιστατικά. Το ίδιο διάστημα, ένας ακόμα ασθενής έχασε τη ζωή του και έτσι τα θύματα του ιού ανέρχονται μέχρι τώρα σε 20.

Όπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, οι ασθενείς που κατέληξαν είχαν όλοι ηλικία άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία: 81 ετών). Επιπλέον, από τους 157 ασθενείς που έχουν εντοπιστεί από τις αρχές καλοκαιριού έως σήμερα, οι 115 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση).

Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 76 έτη, καθώς κυμαίνεται από 25 έως 93 ετών.

Κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου έχουν εντοπιστεί στις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

Δείτε την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας

report_wnv_20231010_gr

Διαβάστε επίσης

Η Θετική Φωνή και οι Ήρωες των Τεμπών ανακηρύχθηκαν Ευρωπαίοι Πολίτες της Χρονιάς

6 στους 10 έφηβους δηλώνουν ότι έχουν ψυχολογικές ή σωματικές ενοχλήσεις

Αγ. Σοφία : Συνοδός έδειρε τον πρώτο γιατρό που βρέθηκε μπροστά του – Όλοι κρύφτηκαν

Η προφυλακτική σαλπιγγο-ωοθηκεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο μαστού και BRCA 1/2 μεταλλάξεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.