Μέτρα για την ασφαλή έναρξη των σχολείων στη Θεσσαλία, συστήνει το υπ. Υγείας

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας συνιστά τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων για την ασφαλή έναρξη των σχολείων στη Θεσσαλία, μετά τις πλημμύρες.

Η εγκύκλιος για την έναρξη λειτουργίας όλων των δομών εκπαίδευσης (σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.λπ.) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πλημμύρες, επισημαίνει πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα των εξωτερικών και εσωτερικών, όπως προαύλιοι χώροι, τυχόν παιδικές χαρές-παιχνίδια, αίθουσες διδασκαλίας, αποχωρητήρια, αίθουσες διδασκόντων, γυμναστήρια, κυλικεία, τραπεζαρίες, εστιατόρια, κ.λπ.

Το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι οι διευθύνσεις των εκπαιδευτηρίων πρέπει να μεριμνούν για την γενικότερη τήρηση της καθαριότητας όλων των χώρων, τον ανεφοδιασμό των αποχωρητηρίων με χαρτί, σαπούνι, αντισηπτικό διάλυμα, την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, τον τακτικό και επαρκή αερισμό όλων των χώρων, ούτως ώστε ο σχολικός πληθυσμός να δραστηριοποιείται σε υγιεινό περιβάλλον και να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ακόμα ότι πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, στα κυλικεία των σχολείων, τις καντίνες (σταθερές), τους αυτόματους πωλητές τροφίμων και ποτών και στους χώρους εστίασης των σχολείων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων και εγκυκλίων.

Κρίνεται σκόπιμο να διεξάγονται Υγειονομικοί έλεγχοι και στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα.

Τέλος, όπως υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο, η Περιφέρεια μεριμνά στις περιπτώσεις όπου το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, τα σχολεία/εκπαιδευτικά ιδρύματα να έχουν κλειστές τις βρύσες και να γίνεται διανομή εμφιαλωμένου νερού για τις ανάγκες των παιδιών/μαθητών.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για την ασφαλή έναρξη των σχολείων στη Θεσσαλία

Οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πλημμύρες

Διαβάστε επίσης

Αυξάνονται τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα σε έφηβους και νέους ενήλικες 

Μεγάλη διάκριση για φοιτητές του ΟΠΑ που δημιούργησαν νέο σύστημα ιατρικών διαγνώσεων με Τεχνητή Νοημοσύνη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.