Διεθνές συνέδριο για τον καρκίνο στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» με 35 παγκοσμίου φήμης ερευνητές στην ογκολογία

Μία κομβική διήμερη συνάντηση 35 παγκοσμίου φήμης ερευνητών και ειδικών στον τομέα της ογκολογίας, που θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις της ειδικότητάς τους και ειδικότερα στον εμβολιασμό κατά του καρκίνου, με τίτλο «22nd International Conference on Progress in Vaccination Against Cancer Athens», θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2023.
Αυτή η εκδήλωση ορόσημο στοχεύει να προωθήσει την παγκόσμια μάχη κατά του καρκίνου μέσω της πρωτοποριακής έρευνας και των αποτελεσμάτων της.
Ο καρκίνος παραμένει μια από τις πιο τρομερές προκλήσεις για την παγκόσμια δημόσια υγεία. Η συνάντηση αυτή θα συγκεντρώσει όλους τους ερευνητές και επιστήμονες από διαφορετικά υπόβαθρα, όμως, με κοινό στόχο και δέσμευση την αποκάλυψη των μυστικών του καρκίνου και την εξερεύνηση καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση του.
Συγκεντρώνοντας ερευνητές από όλο τον κόσμο, η συνάντηση επιδιώκει να προωθήσει τις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση του καρκίνου και τη μείωση του παγκόσμιου φόρτου του. Υπογραμμίζει, επίσης, τη δέσμευση των ειδικών να κάνουν βήματα στην έρευνα για τον καρκίνο, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία μεταξύ των πιο λαμπρών μυαλών στον τομέα.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 22ου  International Conference on Progress in Vaccination Against Cancer

Τα κυριότερα σημεία της συνάντησης είναι τα ακόλουθα:

·         Διεπιστημονική συνεργασία. Ερευνητές σε διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένων της γενετικής, της ανοσολογίας, της φαρμακευτικής και της επιδημιολογίας θα συζητήσουν για την προώθηση νέων συνεργασιών κατά του καρκίνου.
·         Έρευνα αιχμής. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα, θα ανταλλάξουν ιδέες και θα συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις στην έρευνα κατά του καρκίνου, παρουσιάζοντας καινοτόμες ανακαλύψεις.
·         Πρωτοβουλίες συνεργασίας. Η συνάντηση θα αποτελέσει την αρχή μιας διευρυμένης συνεργασίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ώστε να επιταχυνθεί η πρόοδος κατά του καρκίνου.
·         Επίκεντρο ο Ασθενής. Συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν για τη βελτίωση της διάγνωσης, της θεραπείας και των υπηρεσιών υποστήριξης του καρκίνου.
Το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» ιδρύθηκε το 1935 και ήταν το πρώτο Ίδρυμα στην Ελλάδα αφιερωμένο αποκλειστικά στη θεραπεία του καρκίνου. Το Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» έχει ιδρύσει από το 1970 το Κέντρο Ογκολογικών Ερευνών «Γεώργιος Παπανικολάου», όπου στη σύγχρονή του μορφή είναι αφιερωμένο στην ανοσολογία του καρκίνου και την έρευνα ανοσοθεραπείας με τμήματα βιοτράπεζας και μεταφραστικής έρευνας για τον καρκίνο.
Το όραμα του Νοσοκομείου είναι να παρέχει στον ογκολογικό ασθενή το ίδιο δικαίωμα σε υψηλής ποιότητας φροντίδα, διάγνωση και θεραπεία, την ίδια πρόσβαση σε φάρμακα και την ίδια ελπίδα επιβίωσης, ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική του κατάσταση.
Το 2017, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» (ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος») και αποτελεί παράρτημα του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» (ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας»), το οποίο με την εμβληματική και έμπρακτη συνεισφορά της κας Μαριάννας Λάτση (Νόμος 4159/2013 – ΦΕΚ 127Α/΄04-06-2013), ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως βάσει διεθνών προδιαγραφών που πληρούν τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Ογκολογικού Κέντρου, με σκοπό την αναβάθμιση των ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών φροντίδας υγείας στους ογκολογικούς ασθενείς.
Το 2022, οι εισαγωγές των ασθενών στο Κ.Η.Ν «Νίκος Κούρκουλος» ανήλθαν σε σχεδόν 22.200 (100 ασθενείς περίπου ημερησίως από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα), ενώ κάθε μήνα πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 1.800 αντινεοπλασματικές θεραπείες, με συνεχώς αυξητική τάση 6,2% σε σχέση με το 2021. Επίσης, κατά το ίδιο έτος, πραγματοποιήθηκαν 1.828 χειρουργεία με αυξητική τάση 15% για το πρώτο εξάμηνο του 2023, ενώ όσον αφορά τη στερεοτακτική βιοψία εντός του 2022, πραγματοποιήθηκαν 322 με αυξητική τάση 34% για το πρώτο εξάμηνο του 2023.
Τον Φεβρουάριο του 2022, το Κέντρο πιστοποιήθηκε  για την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών του προς τον ογκολογικό ασθενή με το πρότυπο ISO 9001:2015 EN 15224:2016
Η συσσωρευμένη εμπειρία και η τεχνογνωσία στη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών προδιαγράφουν την ωριμότητα του Νοσοκομείου ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας» και την ικανότητά του να λειτουργεί ως το πρώτο Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα χαρακτηριστικά στοιχεία της καινοτομίας στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.