Θεσσαλία: Ξεκινά ο εμβολιασμός για ηπατίτιδα Α – 568 πολίτες έχουν εμβολιαστεί για τέτανο

Αυξάνονται τα περιστατικά ιογενών λοιμώξεων στη Θεσσαλία. Όπως γνωστοποίησε, κατά τη σημερινή (20/09) ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης, ανιχνεύθηκαν 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 λοίμωξης του αναπνευστικού, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ το τελευταίο 24ωρο, τις 6 δομές Υγείας, επισκέφτηκαν 1.236 ασθενείς,

Φώτης ΣερέτηςΠαράλληλα, εντοπίσθηκε και ένα κρούσμα σαλμονέλας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, υπάρχουν δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης, που βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και διερεύνηση. Οι ασθενείς είναι από πληγείσα περιοχή και είναι κλινικά καλά», σημείωσε ο κ. Σερέτης.

 Ξεκινά ο εμβολιασμός για ηπατίτιδα Α

Ο Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης, σημείωσε πως, πέντε κρούσματα γαστρεντερίτδας και επτά κρούσματα λοίμωξης αναπνευστικού χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ πρόσθεσε πως εξετάζονται δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης από πληγείσα περιοχή στη Λάρισα. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως έχουν γίνει 568 εμβολιασμοί για τέτανο, ενώ αύριο ξεκινούν εμβολιασμοί σε παιδιά για ηπατίτιδα τύπου Α.

Σχετικά με το Δίκτυο Ελέγχου της Υδροδότησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 676 δειγματοληψίες, από τις οποίες οι 175 έγιναν το τελευταίο 24ώρο.

Θεσσαλία: Ακατάλληλο για κατανάλωση είναι το νερό στους εξής δήμους:

  • Πορταριά
  • Ιωλκός
  • Μακρυνίτσα
  • Χανίων
  • Δρακεία

Μετά από εκτεταμένες δειγματοληψίες και ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στη διάρκεια των τελευταίων 7 ημερών από τη ΔΕΥΑΜ Βόλου, την Π.Ε. Θεσσαλίας και το Π.Ε.Δ.Υ. Θεσσαλίας, επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜ Βόλου είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα και άλλες οικιακές χρήσεις πχ ατομική υγιεινή).

Σε καταναλωτές με ειδικά προβλήματα υγείας (υπερτασικοί και όσοι ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε αλάτι) συστήνεται να αποφεύγεται η πόση, εξαιτίας της σχετικά υψηλής αλατότητας, που μπορεί να εμφανίζεται λόγω χρήσης γεωτρήσεων, ανάλογα με τις ανάγκες.

Εκτός από την αλλαγή από τον Δήμο Βόλου με τις υποσημειώσεις που προαναφέρθηκαν δεν σημειώθηκαν άλλες αλλαγές στα δίκτυα ύδρευσης και ισχύουν όλα όσα αναφέρθηκαν σε προηγούμενη ενημέρωση.

Το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια πραγματοποιεί καθημερινά δειγματοληψίες στους Δήμους και σε Δημοτικά διαμερίσματα.

Υπογράμμισε τέλος, πως το νερό που παρέχεται, πλέον, από τη ΔΕΥΑΜ Βόλου, είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, πόση, μαγείρεμα και άλλες οκιακές χρήσεις, ωστόσο συστήνεται να αποφεύγεται η πόση του από υπερτασικούς.

Διαβάστε επίσης 

Σε διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη – app για τις ελλείψεις φαρμάκων, Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και παρατάσεις συμβάσεων

Συκώτι: Τα προειδοποιητικά σημάδια στο πρόσωπο που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.