Ιός Δυτικού Νείλου: 18 θάνατοι μέχρι τώρα- Πάνω από 14.000 όσοι μπορεί να έχουν μολυνθεί

Ο Ιός Δυτικού Νείλου εξακολουθεί να παραμένει πρόβλημα δημόσιας υγείας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τρεις ακόμη θάνατοι ασθενών με λοίμωξη που προκάλεσε ο Ιός Δυτικού Νείλου, καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων μέχρι σήμερα έχει φτάσει τους 18 και των κρουσμάτων σε 131.

Στην έκθεση του ΕΟΔΥ επισημαίνεται πως κατά την τρέχουσα περίοδο έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 131 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 102 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), όπως εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση) και 29 είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν – δηλώθηκαν 12 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί 18 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων τα 81 έτη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα (1) κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

Με δεδομένο λοιπόν ότι 102 άτομα είχαν συμπτώματα από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, οι μολυνθέντες από τον ιό που είτε εμφάνισαν ήπιες ενοχλήσεις ή και καθόλου, μπορεί να είναι 14.280 άτομα.

Ιός Δυτικού Νείλου: Κρούσματα ανά περιοχή

Διαβάστε επίσης

Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, σκεύασμα για το αδυνάτισμα – Φόβοι για προβλήματα στην καρδιά

Πίνετε καφέ με άδειο στομάχι; 3+1 λόγοι να σταματήσετε τώρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.