Συστάσεις των Πνευμονολόγων για τον καπνό – Τι να προσέξουν ασθενείς με ΧΑΠ και άσθμα

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω των πολλαπλών πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη χώρα, καλεί τους ασθενείς με ΧΑΠ και άσθμα αλλά και γενικά όλους τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα από τις πληγείσες περιοχές για την προστασία τους ή εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά.

Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Οδηγίες των πνευμονολόγων

“Αν μετακινείστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας”, αναφέρει η Ένωση και συνιστά .στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο. Θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας δηλώνει πρόθυμη μέσω των μελών της να συνδράμει σε πανελλαδικό επίπεδο με όλες τις δυνάμεις της εφόσον ζητηθεί.

Διαβάστε επίσης

5 φράσεις που καλό είναι να μη λες στον σύζυγό σου μπροστά στο παιδί

Υπάρχει όριο ηλικίας για μία αισθητική επέμβαση; Τι πρέπει να γνωρίζετε

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.