Ξαφνικός πονόδοντος; Δείτε ποια οδοντιατρεία είναι ανοιχτά τον Αύγουστο στην Αττική

Ο πονόδοντος είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει τρόμο, ειδικά όταν βρισκόμαστε μακριά από τον οδοντίατρο, όπως κατά τις διακοπές ή τα Σαββατοκύριακα.

Οι λόγοι που μπορεί να προκληθεί πονόδοντος κατά το καλοκαίρι μπορεί να είναι πολλοί, από την ευαισθησία στο κρύο έως τραυματισμούς κατά την άσκηση.

Η γραμμή εκτάκτων οδοντιατρικών περιστατικών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, λειτουργεί για μια ακόμη χρονιά τον μήνα Αύγουστο. Οι ασθενείς προκειμένου να πληροφορηθούν ποιος οδοντίατρος εργάζεται στην περιοχή τους, μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-3821109, 210-3806668 ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΣΑ,www.Osanet.gr .

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, εξέδωσε μερικές χρήσιμες οδηγίες σε περίπτωση που έχουμε ξαφνικό πονόδοντο ή συμβεί κάποιο ατύχημα και πάθουμε ζημιά στα δόντια μας και δεν έχουμε άμεση πρόσβαση σε οδοντίατρο:

Χρήσιμες οδηγίες

Πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές σας, επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας ώστε να περιορίσετε το ενδεχόμενο εκτάκτων περιστατικών.

Μην ξεχάσετε να βάλετε στις αποσκευές σας την οδοντόβουρτσα σας.

Προσοχή στα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τις εξερευνήσεις, τις αναρριχήσεις σε δέντρα και βράχους. Συχνά καταλήγουν σε σπασίματα και απώλεια μπροστινών δοντιών.

Εάν εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, τα δόντια φύγουν από την θέση τους, διατηρείστε την ψυχραιμία σας.Αν απλά έχουν αλλάξει θέση πιέστε τα να έλθουν στην αρχική τους θέση και επισκεφθείτε τον πλησιέστερο οδοντίατρο.

Αν έχουν φύγει από το στόμα, φυλάξτε τα σε φυσιολογικό ορό, γάλα ή σάλιο και επειγόντως πηγαίνετε σε οδοντίατρο.

Μετά τις διακοπές επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας για την αποκατάσταση των διαφόρων προβλημάτων.

Πονόδοντος: Τι μπορείτε να κάνετε

Αποφύγετε τα κρύα φαγητά και ποτά: Κρύα τρόφιμα και ροφήματα μπορούν να προκαλέσουν προσωρινή ευαισθησία στα δόντια. Αν έχετε ευαίσθητα δόντια, αποφύγετε την κατανάλωση πολύ κρύων τροφών, όπως το παγωτό.

Περιορίστε την λήψη αναλγητικών: Η λήψη αναλγητικών πρέπει να γίνεται με φειδώ, καθώς μπορεί να έχουν αρνητικές παρενέργειες όταν λαμβάνονται για παρατεταμένη περίοδο.

Χρησιμοποιείστε στοματικές πλύσεις με θαλασσινό νερό: Το διάλυμα θαλασσινού νερού μπορεί να βοηθήσει να ξεπλύνετε απαλά σωματίδια τροφής που έχουν κολλήσει ανάμεσα στα δόντια σας, τα οποία μπορεί να προκαλούν πόνο.

Χρησιμοποιήστε κρύες κομπρέσες: Εάν έχετε υποστεί τραυματισμό στο στόμα, μια κρύα κομπρέσα μπορεί να βοηθήσει στη σύσταση των αιμοφόρων αγγείων και να μειώσει τον πόνο.

Χρησιμοποιήστε φακελάκια τσαγιού: Τα φακελάκια μαύρου τσαγιού περιέχουν τανίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν να σταματήσει η αιμορραγία στο στόμα και να μειώσουν το πρήξιμο.

Διαβάστε επίσης

Πάτησες αχινό; Δες ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Το φάρμακο που συνδέεται με τα εγκεφαλικά επεισόδια

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.