Νέα θεραπεία εξόντωσε όλους τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους – Ξεκινούν μελέτες σε ανθρώπους

Μία νέα θεραπεία που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, κατάφερε να εξοντώσει όλους τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους, χωρίς όμως να επηρεάσει τα υγιή κύτταρα.

Επιστήμονες του «City of Hope», ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς έρευνας και θεραπείας του καρκίνου στις ΗΠΑ, ανέπτυξαν αυτή τη στοχευμένη χημειοθεραπεία που είναι ικανή να σκοτώσει όλους τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους.

Οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους στο περιοδικό «Cell Chemical Biology» εξηγούν πώς πήραν μια πρωτεΐνη, το πυρηνικό αντιγόνο πολλαπλασιαζόμενων κυττάρων (PCNA) , που κάποτε θεωρούνταν πολύ δύσκολη για στοχευμένη θεραπεία, και ανέπτυξαν σε προκλινική έρευνα μια στοχευμένη χημειοθεραπεία που φαίνεται να εξοντώνει όλους τους συμπαγείς όγκους.

Το ερευνητικό μικρό μόριο που αναπτύχθηκε προκάλεσε το θάνατο των καρκινικών κυττάρων, αλλά δεν διέκοψε τον αναπαραγωγικό κύκλο των υγιών βλαστικών κυττάρων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το νέο φάρμακο δοκιμάστηκε στο εργαστήριο σε 70 διαφορετικά είδη καρκινικών κυττάρων (ανάμεσά τους κύτταρα από όγκους μαστού, προστάτη, εγκεφάλου, ωοθηκών, τραχήλου της μήτρας, δέρματος, πνεύμονα). Η θεραπεία ήταν αποτελεσματική σε όλες τις περιπτώσεις και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

Οι επιστήμονες συνεχίζουν να διερευνούν τους θεμελιώδεις μηχανισμούς οι οποίοι κάνουν αυτή τη θεραπεία που σταματά τον καρκίνο να λειτουργεί σε ζώα και σημειώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κλινική δοκιμή φάσης 1 που δοκιμάζει τη θεραπεία σε ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης

Παγωτά με χαμηλά λιπαρά, vegan ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΧΑΠ: Όταν η ζέστη καίει την ανάσα – Το στρες που προκαλείται σε καρδιά και πνεύμονες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.