Υγειονομικές επιτροπές – ΚΕΠΑ: Αλλαγές στα ραντεβού λόγω καύσωνα

Το νέο κύμα καύσωνα που ξεκινά από αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου και θα κορυφωθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου, προκαλεί έντονη ανησυχία στην διοίκηση του e-ΕΦΚΑ για τις μετακινήσεις των ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων στις υγειονομικές επιτροπές στις οποίες έχουν κλείσει προγραμματισμένα ραντεβού.

Για τον λόγο αυτό η διοίκηση του ΕΦΚΑ ζήτησε να γίνουν πρωί αύριο και μεθαύριο τα ραντεβού στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας).

Αλλαγές στα ραντεβού λόγω καύσωνα

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού σε συνθήκες καύσωνα, ενημερώνει όλους τους ασφαλισμένους που έχουν αύριο και μεθαύριο, 20 και 21 Ιουλίου 2023, προγραμματισμένα ραντεβού στα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) στις περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας καθώς και σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές (Στερεά Ελλάδα, νησιά Ιονίου, Θράκη, νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα) για τις οποίες η ΕΜΥ δίνει τις υψηλότερες θερμοκρασίες, να προσέλθουν – ανεξαρτήτως ώρας ραντεβού – κατά τις πρωινές ώρες, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι συνεδριάσεις των Επιτροπών έως τις 12 το μεσημέρι.

Ήδη, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Παροχών και Υγείας έχει δώσει κατευθύνσεις στους Διευθυντές των Τοπικών Διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ προς άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, τις ημέρες του καύσωνα.

Διαδικασία ραντεβού

Υπενθυμίζεται πως, ο συναλλασσόμενος δύναται να κλείσει ηλεκτρονικό ραντεβού (για κάθε εξυπηρετούμενο Α.Μ.Κ.Α. θα πρέπει να κλείνεται και να καταχωρείται διάκριτο ραντεβού) μέσω της σχετικής πλατφόρμας.

Για την εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να υποβάλλετε στην ίδια πλατφόρμα ηλεκτρονικά το αίτημά σας το οποίο θα προωθηθεί στην αρμόδια μονάδα, η οποία θα το διεκπεραιώσει και θα σας ενημερώσει. Εφόσον απαιτηθεί να αποστείλετε δικαιολογητικά αυτά θα σας ζητηθούν μέσω του email σας ενώ εάν το αίτημά σας είναι επείγον και απαιτηθεί η φυσική παρουσία σας στην υπηρεσία, θα λάβετε email για ραντεβού σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, με την υποβολή του ηλεκτρονικού αιτήματος, ο ασφαλισμένος κατοχυρώνεται ως προς τις προθεσμίες, οι οποίες αφορούν οποιαδήποτε πράξη και ενέργεια ενώπιον του Φορέα.

Διαβάστε επίσης 

Ενημέρωση Υπουργείου Υγείας για τον καύσωνα – Εγκύκλιος Αγαπηδάκη

Βουλή: Δωρεά ειδικού εξοπλισμού για τον καρκίνο του προστάτη στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.