Οι νέοι μισθοί των γιατρών μετά τις αυξήσεις στο ειδικό μισθολόγιο (πίνακες)

Οι νέοι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ διαμορφώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2024 μετά τις αυξήσεις στο ενιαίο και ειδικό μισθολόγιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το νέο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, ξεκινάει από τη νέα χρονιά και όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν είδαν αύξηση επί 14 χρόνια, θα έχουν όφελος που ξεπερνάει και τον ένα μισθό.

Από 1η Ιανουαρίου 2024 αυξάνονται οι μισθοί όλων των δημοσίων υπαλλήλων (663.000) και παράλληλα αυξάνονται μια σειρά από επιδόματα και επιπλέον παροχές που λαμβάνουν (αύξηση οικογενειακής παροχής, επιδόματος θέσης ευθύνης, επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, παραμεθορίου κ.ά.).

Το ενιαίο μισθολόγιο και οι νέοι μισθοί των γιατρών

Αναλυτικότερα:

Με τις αυξήσεις που θα εφαρμοστούν από 1/1/2024 προκύπτει μεσοσταθμική αύξηση 6,5% στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων και περίπου 10,5% αύξηση στις απολαβές τους από το σύνολο των παρεμβάσεων που υλοποιούνται την περίοδο 1/2023 ως 1/2024.

Οι αυξήσεις που θα εφαρμοστούν από 1/1/2024 κατανέμονται ως εξής:

1) Καθολική αύξηση 70 ευρώ. Αυξάνεται κατά 70 ευρώ μικτά ο βασικός μισθός όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Αφορά τόσο στους υπαλλήλους που εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο (463.000) όσο και σε εκείνους που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια (200.000).

2) Αύξηση οικογενειακής παροχής. Την οικογενειακή παροχή λαμβάνει το 50,3% των δημοσίων υπαλλήλων (334.000) και σήμερα κυμαίνεται σε 50 ευρώ για υπάλληλο με ένα τέκνο, 70 ευρώ για δύο τέκνα, 120 ευρώ για τρία τέκνα, 170 ευρώ για τέσσερα τέκνα και συν 70 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο (μικτά).

Από 1/1/2024 τα ποσά αυξάνονται σε 70 ευρώ για ένα τέκνο, 120 ευρώ για δυο τέκνα, 170 ευρώ για τρία τέκνα, 220 ευρώ για τέσσερα τέκνα και συν 70 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

3) Αύξηση κατά 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης.

Το επίδομα θέσης ευθύνης το λαμβάνουν περίπου 65.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Αφορά τμηματάρχες, υποδιευθυντές, διευθυντές, γενικούς διευθυντές, ενώ αντιστοίχως αφορά και στα επιδόματα θέσεως ευθύνης των ενστόλων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των ιατρών του ΕΣΥ, των ερευνητών, των προϊσταμένων εκπαίδευσης κ.λπ..

Οι νέοι μισθοί των γιατρών

Healthstories Οι νέοι μισθοί των γιατρών μετά τις αυξήσεις στο ειδικό μισθολόγιο πίνακας

 

 

 

 

 

 

 

 

Healthstories Οι νέοι μισθοί των γιατρών μετά τις αυξήσεις στο ειδικό μισθολόγιο πίνακας

 

 

 

 

 

 

 

 

Healthstories Οι νέοι μισθοί των γιατρών μετά τις αυξήσεις στο ειδικό μισθολόγιο πίνακας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Ο αποφασιστικός Χρυσοχοΐδης και το «Πόλεμος και Ειρήνη Νο 2»

ΗΠΑ:«Πράσινο φως» για το πρώτο χάπι αντισύλληψης χωρίς ιατρική συνταγή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.